Premierul Ponta şi trei miniştri vin astăzi la Târgu-Jiu

308

Premierul Victor Ponta va sosi astăzi la Târgu-Jiu pentru a participa la o dezbatere referitoare la problemele din minerit, agricultură şi turism. Deşi au trecut doar câteva zile de când acesta a fost prezent în municipiu pentru a-şi depune candidatura pentru un nou mandat de deputat pe Colegiul 6, astăzi este aşteptat, din nou, să sosească dar alături de miniştrii Daniel Chiţoiu, Mircea Duşa şi Daniel Constantin.

Astăzi, începând cu orele 16.00, în sala Maură a Palatului Administrativ al Prefecturii Gorj, va avea loc o întâlnirea regională. La care va participa premierul Victor Ponta, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, ministru Agriculturii, Daniel Constantin şi ministrul MAI, Mircea Duşa. Alături de reprezentanţii Guvernului vor fi şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene din Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Hunedoara. Cu această ocazie vor fi dezbătute mai multe aspecte printre care abordarea problematicii regionale cu privire la dezvoltarea sectoarelor de minerit agricultură şi turism. “Această întâlnire regională este organizată de către Instituţia Prefectului Gorj, Consiliul Judeţean Gorj şi Complexul Energetic Oltenia ţinând cont de faptul că vin şi miniştrii de resort. Temele pe care o să le abordăm sunt, în primul rând, legate de dezvoltarea acestor sectoare şi de analize ale problemelor şi găsirea de soluţii pentru aceste sectoare. Vor participa prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi primarii din municipiile reşedinţă de judeţ. O să fie o masă rotundă, o dezbatere, în dorinţa de a prezenta probleme, de a găsii soluţii şi de a avea o viziune pe un termen mai lung de dezvoltare a întregii zone. Am invitat şi colegii de la Hunedoara pentru că şi colegii au probleme asemănătoare cu judeţul Gorj şi Dolj. Încercăm să dezvoltăm şi agricultura în cele două judeţe”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Ajutor de la Sculz
Prefectul, consideră că vizita preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz a ajutat foarte mult judeţul Gorj în ceea ce priveşte repoziţionarea pe harta Europei. “Avem sprijinul domniei sale pentru introducerea în circuitul UNESCO a Ansamblului sculptural monumental “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, cred că este un lucru nu important ci foarte important. Am fost privilegiaţi datorită faptului că prim-ministrul României, Victor Ponta a făcut acest gest”, a conchis Teodorescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here