Premierul Ponta a deschis anul şcolar la CNTV

571

Pentru al treilea an consecutiv, prim-ministrul României, Victor Ponta, a ales să fie alături de elevii din Gorj în prima zi de şcoală. Însoţit de reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, premierul României a participat ieri dimineaţă la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2014-2015 la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţ.

Mai mult sau mai puţin emoţionaţi, elevii gorjeni s-au prezentat ieri dimineaţă la şcoală, pregătiţi pentru încă un an ponta an scolarde cursuri. Excepţie nu au făcut nici elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, unitate de învăţământ ce a avut drept oaspete special la festivitatea de deschidere a anului şcolar chiar pe premierul României, Victor Ponta. Este al treilea an consecutiv când Victor Ponta deschide anul şcolar în Gorj, în calitate de prim-ministru al României, şi al doilea an când face acest lucru la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. „E o ponta an scolar (1)onoare pentru mine să fiu la deschiderea anului şcolar la Colegiu Naţional „Tudor Vladimirescu”. Dacă n-am avut şansa, pe care dumneavoastră o aveţi, de a studia la acest colegiu, măcar să vin în fiecare an şi să vă spun că vreau să vă felicit pentru rezultatele extraordinare şi să vă urez mult succes în continuare. Cu această ocazie, vreau să transmit un mesaj de apreciere şi de mulţumire, în primul rând, pentru toţi profesorii care, zi de zi, începând cu 15 septembrie, vor avea grijă de copii, de tineri, de toţi cei care au nevoie de educaţie. Ştiu că viaţa de profesor este o viaţă dificilă. Am încercat şi încercăm în continuare să reparăm lucrurile rele făcute în trecut la adresa profesorilor, ponta an scolar (2)să alocăm (…) fonduri suplimentare, în primul rând pentru a recunoaşte un rol special în orice societate civilizată pe care profesorii trebuie să îl joace. (…)Vreau să adresez un apel către profesori, către părinţi şi către elevi de a înţelege că în 2014 trebuie să trecem chiar şi mai târziu decât era bine, trebuie să trecem la ceea ce înseamnă educaţia viitorului. De mai mult de zece ani nu s-au făcut manuale noi, nu s-au făcut programe noi. (…) Ca orice schimbare, nimic nu iese perfect de la început, însă sunt absolut convins că trebuie să facem această schimbare”, a declarat premierul Victor Ponta.

Sprijin pentru modernizarea CNTV
Prezent de asemenea la festivitatea de deschidere a anului şcolar organizată la CNTV, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a profitat de acest prilej pentru a-i cere premierului sprijin în vederea modernizării ponta an scolar (4)unităţii de învăţământ, ce se doreşte a fi transformată într-unul dintre cele mai moderne colegii din ţară. „Împreună avem un ţel comun: asigurarea unui învăţământ de calitate pentru generaţiile actuale şi viitoare. Domnule prim-ministru, ne-aţi sprijinit dintotdeauna, iar acum vrem să ne mai daţi o mână de ajutor ca programul nostru pentru modernizarea acestui colegiu cu bani de la Uniunea Europeană să devină realitate. Este un proiect de aproximativ 3 milioane de euro prin care acest  liceu se va moderniza de la acoperiş până la podea şi va fi unul dintre cele mai moderne şcoli din ţară”, i-a cerut edilul din Târgu-Jiu premierului Victor Ponta. La rândul său, acesta din urmă l-a asigurat de tot sprijinul său. „Am încercat şi încercăm în continuare din fonduri europene, din fonduri bugetare să investim banii în infrastructura de educaţie. Cred că orice leu investit sau euro investit în educaţie este ponta an scolar (5)un leu sau un euro bine investit şi (…)vreau să vă asigur de sprijinul meu din fonduri europene, fonduri bugetare pentru ca acest colegiu să poată să beneficieze de acele renovări de care are nevoie după 125 de ani de existenţă”, a promis Victor Ponta. La finalul discursului său, premierul României a promis că şi anul viitor va fi alături de elevii din Gorj în prima zi de şcoală, indiferent de calitatea pe care o va avea. „Vreau să vă (…) asigur că anul viitor, în orice fel de calitate voi avea, în primul şi în primul rând de admirator al rezultatelor şi tradiţiei Colegiului „Tudor Vladimirescu”, cu siguranţă vom fi din nou împreună”, a declarat prim-ministrul României.
Roxana Lupu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here