Premierul Ciucă, discuții cu șefii CEO – Creșterea producției, ,,în cel mai scurt timp”!

1601

* Carierele CEO nu au front de lucru

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în ședința Guvernului, înainte de aprobarea bugetului CE Oltenia, că această companie va trece ,,ușor-ușor” pe gaze și că producția va crește cu 700 de MW.

Din declarația prim-ministrului reiese foarte clar că acesta nu cunoaște situația CEO, când vorbește de ,,sporirea” producției, știut fiind faptul că una dintre cele mai mari probleme este lipsa fronturilor de lucru. Neavând perimetre libere, excavatoarele carierelor stau. Cărbunele este din ce în ce mai puțin iar acest lucru îngreunează producerea energiei electrice. Problema fronturilor de lucru zace nerezolvată de ani de zile.
Cu toate acestea, premierul vorbește cu optimism:„Astăzi, pe agenda de lucru a Guvernului, avem un punct foarte important şi anume acela al aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli la Complexul Energetic Oltenia SA. Este foarte important de finalizat şi de concretizat acest buget, pentru că am avut discuţii cu conducerea Complexului Energetic şi am stabilit ca, în cel mai scurt timp – şi există acest angajament – să sporească producţia de energie şi, în felul acesta, îndeplinim două obiective în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea şi punerea în folosinţă a capacităţilor Complexului Energetic, iar pe de altă parte, să continuăm procesul de modernizare şi să îndeplinim cerinţele de decarbonizare în acest proces de obţinere a energiei electrice. Practic, prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din Fondul de modernizare uşor, uşor, Complexul Energetic va face tranziţia de la cărbune la gaz şi va spori capacitatea de producţie de la 1.200 la 1.900 de MW. Este un demers cât se poate de important astfel încât să continuăm procesul prin care să realizăm obiectivul de asigurare a independenţei energetice a ţării noastre”, a spus Ciucă, în debutul şedinţei de Guvern, de ieri. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern, veniturile totale pentru Complexul Energetic Oltenia sunt în suma de 8.619.341.000 lei, iar cheltuielile totale sunt în sumă de 8.403.471.000 lei. De asemenea, societatea estimează un rezultat brut în suma de 215.870.000 lei. Complexul înregistrează plăţi restante la finele anului 2022 şi îşi programează reducerea acestora cu 103.000 lei.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here