PREMIERĂ ULUITOARE!? – Portal-MĂIASTRA sub egida Uniunii Scriitorilor din România, din acest an!

234

Scriitorul Ion Cepoi se arăta teribil de încântat de cea mai nouă veste primită din partea Uniunii Scriitorilor din România. Hebdomadarul trimestrial Portal-MĂIASTRA va apare sub egida USR! Rodul râvnei domniei sale şi a autorului proiectului editorial Portal-MĂIASTRA – distinsul prof.dr. Zenovie Cârlugea a dat roade.
La entuziasmul scriitorului Ion Cepoi, zic şi eu dar nu dau cu parul, se impune fireasca bucurie. Este, totuşi, o performanţă binemeritată. Numai că, de obicei, una-i una şi alta-i alta. Nu strică şi o oarecare doză de scepticism pe care mi-am format-o la o lectură mai atentă, provenită din mesajul primit de la Bucureşti.
Este întru-totul adevărat că nu-i de colea punctu 1, ce cuprinde textul: „Se va trece pe frontispiciu: <<Apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România>>. Entuziasmul scriitorului Ion Cepoi are toate motivele să pălească la citirea, cuvânt cu cuvânt, a articolului 2, care zice: “Egida U.S.R. este una morală, ea nu comportă un sprijin material.”
Desigur, suntem în anul de graţie 2014 şi bugetul USR este unul bătut în cuie, ca orice buget. Faima Portal-MĂIASTRA va creşte cu adăugarea pe frontispiciu a sintagmei că “Apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România.” Neexistând şi un sprijin material din partea USR, aş putea crede că suntem abia la jumătatea drumului. Demersurile trebuie continuate astfel ca în anul 2015, eventual, apariţia Portal-MĂIASTRA să fie susţinută şi financiar de Fondul Literar al USR. Unul ce creşte, prin taxa de timbru literar şi prin cotizaţiile membrilor USR.
Scrupuloşii de la cârma USR au mai adăugat şi un punct 3: “Uniunea Scriitorilor din România îşi rezervă dreptul de a revizui hotărârea de acordare a egidei, în cazul în care politica editorială a revistei aflate sub egida U.S.R. nu mai corespunde exigenţelor U.S.R.”
Ne-am exprimat o opinie, nu am dat cu parul. După umila mea părere, suntem abia la jumătatea drumului. Situaţia financiară nu s-a îmbunătăţit cu nimic. Cum s-ar zice, mai e mult până departe.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here