Premieră la Târgu-Jiu, Pandurii în finala Cupei Ligii !

246

Pandurii Târgu-Jiu rescrie istoria! Fosta vicecampioană a României s-a calificat în prima finală din istoria de 53 de ani a clubului, după o dublă victorie în fața lui Dinamo, 2-1 la Târgu-Jiu și 3-1 în Ștefan cel Mare. Echipa din Gorj va întâlni, cel mai probabil, în finala Cupei Ligii pe Steaua, victorioasă în tur cu Astra, 3-0.

La un pas de finala Cupei Ligii, Pandurii a controlat debutul jocului din Ștefan cel Mare. Mai degrabă precauți, la adăpostul victoriei la limită de la Târgu-Jiu, 2-1, din tur, oltenii s-au mulțumit să domine mijlocul terenului și să canalizeze intențiile ofensive exclusiv spre vitezistul Nicoară. Extrema gorjenilor s-a descotorosit mereu de Fai, însă nu a avut și continuare eficientă. Dinamo a replicat din faze fixe, imprecis de fiecare dată. Efervescența ofensivă a lui Nicoară era să-i coste însă pe panduri. Câinii au recuperat sus o pasă neglijentă a gorjeanului și Niculae a ratat ocazia meciului, șut în bară din șapte-opt metri (min. 29). Dacă ocaziile au fost rare, încleștarea a produs multe cartonașe galbene. În pericol de eliminare, după două faulturi în decurs de câteva minute, Roman a fost chemat pe bancă de Iordănescu junior după 30 de minute, tehnicianul preferând să aibă golgheterul pe teren cu Steaua, duminică decât să riște o eliminare a acestuia.

Inspirația lui Edi
Supervizat din tribune de tatăl său, selecționerul Anghel Iordănescu, juniorul Iordănescu s-a dovedit foarte inspirat. Două dintre rezervele sale au decis jocul și calificarea. Intrat pe finalul primei reprize, Matulevicius a deschis scorul după un penalti scos de Răduț în fața nefericitului Fai (0-1, min. 65). Chemat de pe bancă să betoneze defensiva, Pleașcă a marcat la prima atingere de balon și a dus scorul la 2-0 (min.71). Grozav a reaprins speranțele câinilor din lovitură liberă de la 20 de metri (1-2, min. 84), dar Pandurii i-a readus cu botul pe labe. Răduț l-a bătut și el pe Naumovski și Pandurii a câștigat dubla cu Dinamo cu un scor categoric, 5-2. Pandurii va întâlni, cel mai probabil, în finala Cupei Ligii pe Steaua București care a dispus de Astra în meciul tur cu 3-0.

Dinamo București – Pandurii Târgu Jiu 1-3 (0-0)
Stadion: Dinamo, spectatori: 4.000
Au marcat: Grozav (min. 84) / Matulevicius (min. 65-pen.), Pleașcă (min. 71), Răduț (min. 89)
Dinamo: Naumovski – Fai (min. 67, Rotariu), Nedelcearu (min. 85, Marc), Bunoza, S. Filip – C. Matei, Elhamed, N. Grigore, V. Lazăr (min.57, Grozav) – Bilinski, M. Niculae.
Antrenor: Mihai Teja.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – P. Anton, Pintilii – M. Răduţ, D. Nistor (min. 85, Eric), V. Nicoară (min. 69, Pleașcă) – M. Roman II (min. 34, Matulevicius). Antrenor: Edward Iordănescu.
Arbitri: George Găman – Sebastian Gheorghe, Alexandru Cerei
Cartonașe galbene: N. Grigore (min. 10), Nedelcearu (min.73) / Ungurușan (min. 11), Roman (min. 26), Vasiljevic (min. 33), Matulevicius (min. 69).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here