Premieră în învăţământul preşcolar din Oltenia, Grădiniţa „Vis de Copil” din Târgu-Jiu este „Şcoală Europeană”

187

Grădiniţa cu Program prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu a câştigat de-a lungul timpului diverse premii, făcându-se remarcată la toate competiţiile în care s-a înscris. De această dată, unitatea de învăţământ preşcolar menţionată a obţinut „Oscarul” din învăţământ. Pe data de 20 mai 2013, la Palatul Parlamentului, directorul grădiniţei – Constanţa Teodorescu – a primit trofeul şi certificatul de „Şcoală Europeană”.

Singura grădiniţă din Oltenia certificată drept „Şcoală Europeană” se află în municipiul Târgu-Jiu. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil”, condusă de profesor Constanţa Teodorescu. La începutul săptămânii trecute, într-un cadru festiv, acesteia i-a fost înmânat certificatul de „Şcoală Europeană”. „Luni, 20 mai anul curent, am fost invitaţi la Palatul Parlamentului eu domnul inspector şcolar adjunct şi doamna inspector şcolar Claudia Zaharia. Bucuria a fost extraordinar de mare pentru întreg colectivul de cadre didactice al grădiniţei şi pentru copii şi pentru părinţi deopotrivă. Suntem prima grădiniţă din Oltenia care a primit certificarea de „Şcoală Europeană”, iar momentul solemn de la Palatul Parlamentului a fost pentru noi extraordinar”, mărturiseşte Constanţa Teodorescu, directorul grădiniţei.

Colectiv mic, rezultate mari
În pofida numărului restrâns de cadre didactice, devotamentul colectivului ce-şi desfăşoară activitatea la Grădiniţa „Vis de Copil” face ca această unitate de învăţământ să fie remarcată şi să câştige premii importante la toate competiţiile în care se înscrie. Pentru trofeul „Şcoală Europeană” s-au primit felicitări de la nivelul ministerial. „Ministerul Învăţământului, în frunte cu domnul ministru Remus Pricopie, doamna ex-ministru Ecaterina Andronescu, doamna director general Liliana Preoteasa, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Proiecte şi Programe Comunitare au fost prezenţi acolo să ne felicite pentru această reuşită cu totul şi cu totul deosebită. Pentru noi a fost înzecită această reuşită pentru că noi suntem un colectiv mic, opt cadre didactice, iar în ţară sunt şcoli şi colegii care au câştigat acest trofeu, dar numărul cadrelor didactice şi al elevilor şi părinţilor este impresionant de mare faţă de numărul mic al nostru”, confirmă directorul Constanţa Teodorescu.
Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” a fost lansată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană şi se află la cea de-a X-a ediţie. Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Casă nouă pentru singura grădiniţă – „Şcoală Europeană”
Începând din această toamnă, Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil” se va muta în casă nouă, într-o locaţie modernă, dotată şi utilată la standarde europene. „Grădiniţa noastră este implicată de mulţi ani în proiecte şi programe europene, naţionale şi internaţionale, iar toată această paletă ne-a ajutat să câştigăm acest trofeu. Pentru că Primăria Târgu-Jiu ne oferă un spaţiu nou, modern, dotat la cele mai înalte standarde, atunci şi noi ne-am străduit ca nu cumva să se inaugureze această nouă locaţie şi noi să nu oferim aportul nostru. Am oferit titlul de „Şcoală Europeană”, unic în Oltenia pentru o grădiniţă. Sunt patru grădiniţe în ţară care au această certificare. Ne mândrim să punem firma de „Şcoală Europeană” pe clădirea cea nouă”, a declarat Constanţa Teodorescu, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here