Prematur, abandonat la Maternitatea Târgu-Jiu

138

Un bebeluş născut prematur a fost abandonat, recent, în Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Cea care l-a adus pe lume este o femeie din Dolj, astfel că micuţul va fi preluat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, imediat ce va fi externat. Cazul este monitorizat, între timp, de specialiştii DGASPC Gorj.

În această perioadă, în atenţia reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, se mai află încă un caz de abandon în maternitate. Este vorba despre un bebeluş abandonat în Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Acesta va fi, însă, preluat de specialiştii DGASPC Gorj, mama fiind doljeancă. „Mai avem un prematur abandonat în Maternitatea Târgu-Jiu, a cărui mamă este din Dolj. Am anunţat colegii noştri de la DGASPC Dolj şi în momentul în care starea de sănătate a copilului va permite externarea lui, el va fi preluat de reprezentanţii DGASPC Dolj”, a menţionat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Campanie de verificare a cazurilor de abandon
Având în vedere importanţa pe care Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale o acordă protecţiei copilului, dar şi apariţia unor informaţii privind creşterea numărului copiilor părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare, precum şi condiţiile precare de îngrijire a acestora în unităţile sanitare, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Ministerul Sănătăţii au iniţiat, recent, o campanie comună de verificare a situaţiei copiilor părăsiţi în unităţile sanitare. Această campanie se va derula la nivel naţional cu echipe mixte de control formate din medici şi inspectori sociali, în maternităţile şi secţiile de pediatrie în care au fost identificaţi copii aflaţi în situaţii de risc şi a căror situaţie medicală le permite externarea din unităţile sanitare şi dispunerea unei măsuri de protecţie specială.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here