Prelată în loc de acoperiș, la Școala Gimnazială Câlnic!

1531

Școala Gimnazială din Câlnic și-a deschis, luni, porțile pentru elevi chiar dacă este acoperită cu o prelată de culoare închisă! Școala pare în doliu, în timp ce părinții sunt pregătiți să plângă dezastrul în care se află unitatea de învățământ, atât timp cât autoritățile locale au considerat că au niște bani de cheltuit, în această vară, fără să se gândească și la confortul elevilor.

Școala a început, ieri, pentru elevii din Câlnic cu un mare disconfort, acoperișul clădirii unde învață elevii fiind acoperit cu o banală prelată. Și asta, deoarece Dumitru Vulpe, primarul liberal al comunei Câlnic, le-a pregătit o surpriză neplăcută, atât școlarilor, profesorilor, dar și părinților care au văzut abia, ieri, că lucrările începute brusc în vară nu s-au terminat la începutul noului an școlar. Mai exact, anul acesta, imediat ce copiii au intrat în vacanță, primarul Vulpe a încredințat o lucrare de înlocuire a tablei de pe acoperișul Școlii Generale din Câlnic unei firme care a executat mai toate lucrările de pe raza comunei.Pentru a putea justifica această lucrare, ca prin minune tavanul dintr-o sală de clasă a picat peste băncuțele lipsite de copii, aceștia fiind în vacanță.Incidentul nu a fost raportat niciunde, câțiva părinți care au copii la această școală aflând de scurt timp de această grozăvie. Oamenii stau acum cu frica în sân, să nu cumva să se întâmple, pe bune, o astfel de nenorocire copiilor lor, mai ales că acum, o parte a acoperișului școlii este doar o prelată.

Fără infiltrații, dar gata de înlocuire!
Mai mulți părinți și copii de la Școala Gimnazială Câlnic spun acum la unison, că nu era nevoie de vreo lucrare de înlocuire a tablei de pe unitatea de învățământ, asta deoarece în acoperiș nu au existat niciodată infiltrații, tabla fiind bine întreținută și vopsită, după cum se vede pe restul clădirii.Dar nu este pentru prima oară, când primarul liberal Vulpe inițiază tot felul de investiții, doar să cheltuie cu dedicație banii de la bugetul local.
De altfel, bugetul Primăriei Câlnic este la fel de mare ca și cel al unui mic oraș din Gorj, dar la Câlnic nu există nimiccare să înghită sumele colectate anual de la contribuabili.
La Câlnic cetățenii au parte doar de promisiuni și de gropi în asfalt, în timp ce multe dintre spoielile făcute de firmele de casă ale primarului liberal sunt răsplătite regește din banii oamenilor, spun revoltați o parte dintre părinți.Școala Gimnazială Câlnic este una dintre cele mai slabe unități din județ, în ceea ce privește rezultatele elevilor obținute la Evaluarea Națională, doar un elev din 12 reușind să obțină note de trecere la ambele materii. Situația în cauză se înregistrează de ani buni în unitatea aceasta de învățământ.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here