Prejudiciul din dosarul de evaziune-12 milioane de lei! Control judiciar, 60 de zile

227

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii din Gorj într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 12 milioane de lei, fiind prezentate joi procurorilor pentru propunerea măsurilor preventive.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cele patru persoane sunt bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi creat un circuit economic fictiv folosind mai multe societăţi comerciale care activau în domeniul prestării de servicii de colectare şi valorificare a deşeurilor reciclabile. În cazul altor două persoane cercetate în dosar a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. “Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul consolidat al statului. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, se precizează în comunicat.
În cadrul aceluiaşi dosar, în care se efectuează cercetări pentru crearea unui prejudiciu de peste 12 milioane de lei prin evaziune fiscală şi spălarea banilor, poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii domiciliare în data de 28 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here