Prejudiciu de 1,4 milioane de lei în dauna CEO, prescris

924

Complexul Energetic Oltenia a pierdut apelul declarat, anul trecut, împotriva celor șase foști directori și juriști ai companiei pentru a recupera un presupus prejudiciu de 1.415.073,30 de lei. De altfel, CEO a pierdut inițial fondul pe motiv că fapta s-a prescris, dar a continuat litigiul împotriva lui Daniel Burlan, Daniel Olaru, Nicolae Viașu, Grigorie Dădălău, dar și împotriva Narcisei Luciana Turony și a lui Ion Dafinoiu. Sentința este definitivă, iar prejudiciul imposibil de recuperat.

Fostul director general Daniel Burlan, actual consilier al directorului general Sorin Boza, a fost poziționat pe primul loc în procesul ce a început cu exact un an în urmă, deși plângerea CEO a fost înregistrată la începutul lunii februarie 2017. Pe lista cu pârâți s-au mai regăsit foști directori sau juriști, cum ar fi: Daniel Olaru, Nicolae Viașu, Grigorie Dădălău, Narcisa Luciana Turony și Ion Dafinoiu. Verdictul dat pe fond de judecători le-a fost însă din prima favorabil, mai ales că faptele s-au prescris, iar discuțiile despre subiect au fost considerate aproape inutile. “Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi şi în consecinţă: respinge acţiunea. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a stabilit un complet al Tribunalului Gorj. Verdictul a putut fi contestat, iar din toamnă s-a mutat la Curtea de Apel Craiova. În noiembrie, instanța Curții de Apel respinge însă, de asemenea, apelul CEO, sentința fiind definitivă. Nu se știe ce se va întâmpla însă cu prejudiciul invocat de companie.

Contract transport
Paguba invocată de CEO s-ar fi produs prin modul în care a fost încheiat și s-a derulat un contract de închiriere mijloace de transport în urmă cu vreo șapte ani. Contractul s-a derulat însă fără probleme, spre deosebire de un altul și în baza căruia minerii din Motru au fost transportați cu mașini fără RCA plătit.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here