Prejudicii de peste 250.000 de euro pentru evaziune fiscală

178

evaziunePe parcursul acestei luni, comisarii Gărzii Financiare Gorj au controlat 54 de firme şi au constatat abateri pe care le-au sancţionat cu amenzi contravenţionale şi confiscări de bunuri şi sume în valoare totală de 39.165 lei. De asemenea au fost identificate prejudicii estimate la suma totală de 1.124.372 lei, pentru care au fost întocmite şi înaintate organelor de cercetare un număr de nouă sesizări penale pentru evaziune fiscală.

„De la începutul acestei luni şi până în prezent au fost înaintate nouă acte de sesizare penală pentru un prejudiciu ce depăşeşte cumulat valoarea de 250.000 euro. Din cele nouă cazuri de evaziune fiscală instrumentate, cinci au fost săvârşite prin înregistrarea în evidenţele contabile de cheltuieli nereale şi anume, facturi fiscale emise de firme „fantomă”, trei prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute şi unul pentru nefuncţionarea la social declarat”, a declarat Gigi Trifoi, comisar-şef al secţiei Gorj a Gărzii Financiare.

Acţiuni cu echipe mixte

Ca urmare a „Planului comun de acţiune privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate”, încheiat de conducerile Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi Gărzii Financiare Secţia Gorj, au fost întreprinse acţiuni de control în echipe mixte în zona turistică Rânca, la verificări participând şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Conform reprezentanţilor Gărzii Financiare Gorj, cu această ocazie au fost luate măsuri şi dispuse sancţiuni conform normelor legale pe care fiecare instituţie de control prezentă la acţiune este abilitată să le aplice. De asemenea, în această perioadă comisarii gorjeni ai Gărzii Financiare au aplicat amenzi totale de 20.000 lei pentru lipsa sau folosirea incorectă a aparatelor de marcat electronice fiscale, totodată dispunându-se şi două măsuri de suspendare a activităţii pentru perioade de trei luni de zile.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here