Pregătiţi-vă organismul de primăvară

396

organism de primavaraDe acum încolo vremea va începe să se încălzească iar ziua începe să se mărească, perioadele înnorate vor fi de scurtă durată, iar organismul va traversa o modificare metabolică subtilă. Chiar dacă nu ne putem da seama de astfel de schimbări, acestea survin atunci când semnele primăverii îşi fac apariţia.

Organismul va avea nevoie de mai puţine resurse energetice pentru păstrarea temperaturii iar creierul va deveni mai activ din cauza plusului de lumină. Deci avem la dispoziţie mai multă energie pentru activităţile zilnice. Creşterea temperaturilor va determina corpul să fie şi mai activ.

În aceste condiţii organismul trebuie susţinut pentru a se adapta mai bine acestor modificări, prin eliminarea cât mai multor toxine şi pentru a-l determina să accelereze arderile care au ca rezultat eliminarea de compuşi reziduali.

Pentru aceasta vă sugerăm să ţineţi seama de anumite aspecte:

organism primavara2Apelaţi la o cură de detoxifiere iar dacă nu faceţi acest lucru reduceţi cât mai mult, pentru maxim două săptămâni, consumul de carne. În această perioadă încercaţi să vă petreceţi timpul liber cât mai mult în aer liber (plimbări prin parc sau mergeţi în week-end în afara oraşului, departe de aerul poluat).

Faceţi exerciţii de respiraţie. Dar nu în casă şi afară în aer curat. Acum sunt binevenite, pentru că iarna, de regulă petrecem cea mai mare parte a timpului în încăperi.

Consumaţi cât mai puţine energizante (cafea, coca-cola, ciocolată etc.);

Consumaţi mai multe legume proaspete;

Dacă v-aţi hotărât să scăpaţi de câteva kilograme acumulate în ultima vreme, acum este timpul, fiind perioada numai bună de a slăbi în intervalul de încălzire a vremii odată cu venirea primăverii. Luaţi în considerare aportul de vitamine şi de minerale, să fie cât mai mare în această perioadă.

Începeţi să renunţaţi la grăsimi în favoarea carbohidraţilor.

Faceţi analizele medicale, în caz că nu aţi apucat să le faceţi pe acest an. Pentru mulţi dintre noi începutul de primăvară este momentul prielnic pentru a face analize, deoarece dacă organismul are tendinţe spre anumite dezechilibre, acum este cel mai vulnerabil dar este şi mai uşor de depistat şi de corectat.

Să aveţi parte de o primăvară frumoasă şi reconfortantă!

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here