Pregătiți de iarnă! Verificări la bazele de deszăpezire din Gorj

882

Zeci de utilaje sunt pregătite pentru deszăpezirea drumurilor județene. Consiliul Județean Gorj anunță că a finalizat pregătirile privind activitățile de deszăpezire pentru menținerea în stare de viabilitate a rețelei de drumuri publice județene și asigurarea circulației în condiții de siguranță pe durata sezonului de iarnă 2023-2024.

O comisie formată din reprezentanții Consiliului Județean Gorj, IPJ Gorj – Serviciul Rutier Gorj, ISU Gorj, Instituției Prefectului Județul Gorj și Direcției Județene de Management Integrat al Deșeurilor şi Protecția Animalelor Gorj din subordinea Consiliului Județean Gorj, a verificat bazele de deszăpezire stabilite pe raza localităților Motru, Gureni, Iezureni și Turceni, necesarul de utilaje și mijloace de transport, stocurile cu materiale antiderapante și combustibil, asigurarea semnalizării rutiere specifice de iarnă, precum și pregătirea personalului implicat în activitatea de deszăpezire.
„Pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, până la această dată, este asigurat următorul necesar de intervenție: 4.250 tone de sare reprezentând 75% din totalul necesar până la 31.12.2023; 12.960 tone de nisip reprezentând 100% din totalul necesar până la 31.12.2023 și 30 de utilaje cu lamă și sărăriță, autofreze de zăpadă, buldozere, autogredere, utilaje încărcătoare frontale”, a transmis Consiliul Județean Gorj.
Totodată, sunt prevăzute reparații la îmbrăcămintea asfaltică prin frezare și plombare cu mixtură asfaltică pe mai multe drumuri județene, intervențiile fiind stabilite în baza evaluării întregii rețele de drumuri publice județene, care s-a realizat premergător debutului perioadei convenționale de iarnă (1 noiembrie 2023-15 martie 2024).

Drumuri închise
De asemenea, au fost stabilite sectoarele de drum cu puncte critice care necesită o atenție deosebită pe parcursul sezonului de iarnă. Astfel, pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere, s-a luat măsura închiderii traficului rutier până la data de 15 martie 2024 pe trei sectoare de drum județean, respectiv: DJ 664 Schela-limită jud. Hunedoara, DJ 672C Runcu-Cheile Sohodolului-limită jud. Hunedoara și DJ 662 Vladimir-Hurezani.
În plus, Consiliul Județean Gorj a stabilit măsuri specifice privind continuarea activității și punerea în siguranță a sectoarelor de drum pe care sunt deschise fronturi de lucru de către operatorii economici care au contractat lucrări de modernizare și reabilitare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here