Pregătit de strângerea de fonduri pentru “Cuminţenia Pământului”

315

Premierul Dacian Cioloş nu respinge ideea unui parteneriat între Guvernul României şi cetăţeni pentru strângerea sumei de 11 milioane euro pentru achiziţionarea sculpturii “Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi. Deja, la nivel de teritoriu, autorităţile se gândesc la o viitoare posibilitate de a aduna bani de la populaţie, însă momentan nu va fi declanşată nicio strângere de fonduri.
“În primul rând, trebuie să vedem despre ce este vorba. Este foarte bine că statul român s-a gândit să achiziţioneze opera lui Constantin Brâncuşi. Rămâne ca mai departe, Guvernul României să organizeze foarte bine această acţiune şi s-o deruleze, dacă nu este dispus să aloce întreaga sumă necesară pentru achiziţionarea operei. Bineînţeles că, la Târgu-Jiu, dacă se declanşează această acţiune, mă voi consulta cu mai mulţi reprezentanţi din administraţie şi din alte domenii de activitate, să vedem cum este bine să procedăm pentru a iniţia o astfel de acţiune în oraşul lui Brâncuşi pentru că, până la urmă, poporul român trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă ca această operă să rămână a poporului”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.
Acesta a precizat că se poartă discuţii la Ministerul Culturii şi pentru alocarea de viitoare fonduri în vederea restaurării Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu din centrul municipiului. “Pentru reabilitarea Mausoleului am solicitat bani la Ministerul Culturii. Consider că Ministerul Culturii îşi va îndrepta privirea spre această operă. Ba, mai mult, pregătim proiectul pentru ca în baza acestuia să avem posibilitatea să atragem fonduri europene. Din informaţiile pe care le am ştiu că se alocă bani europeni pentru restaurarea operelor de artă”, a mai spus Cârciumaru.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here