Pregătirile pentru Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti, în linie dreaptă

234

festival carbunestiZilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti se desfăşoară în perioada 25-29 august. Autorităţile locale au pregătit deja, în linii mari, evenimentul. Au mai rămas de pus în practică pregătirile din teren. Cu ocazia acestui eveniment se derulează şi ediţia a VI-a a Festivalului interjudeţean de muzică lăutărească „Gena Bârsan”.

 

Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti s-a implicat personal în organizarea manifestărilor ce urmează a se desfăşura în perioada următoare în localitatea ale cărei destine le conduce. Potrivit acestuia, pregătirile pentru Zilele Oraşului sunt pe ultima sută de metri. „Tot ceea ce ţinea de hârtii s-a finalizat; de astăzi (n.r.: 22 august) se lucrează efectiv, în teren”, a declarat Mihai Mazilu. Deschiderea oficială a evenimentului are loc joi seara, la ora 19:00, când autorităţile locale şi judeţene vor marca momentul prin tăierea panglicii. Urmează un frumos spectacol de muzică populară, care îi va avea în prim plan pe Măriuţa şi Puiu Bosneanu.

Festivalul „Gena Bârsan”, ajuns la ediţia a VI-a

În cadrul Zilelor Oraşului Târgu-Cărbuneşti se desfăşoară şi Festivalul interjudeţean de muzică lăutărească „Gena Bârsan”, care a ajuns deja la ediţia cu numărul VI. Potrivit organizatorilor, ideea organizării acestui festival a fost revitalizarea muzicii lăutăreşti în Gorj iar locaţia a fost aleasă la Târgu-Cărbuneşti pentru că aceasta a fost şi a rămas una din zonele cele mai puternice din punct de vedere al muzicii lăutăreşti. Festivalul „Gena Bârsan” are loc vineri, 26 august. Tot atunci va fi şi Gala Laureaţilor, urmată de un minunat spectacol al Ansamblului Folcloric „Gilortul”, în frunte cu talentata Luiza Ciudin, câştigătoare a numeroase premii, la concursuri din diferite colţuri ale ţării. Organizatorii se aşteaptă ca peste 15 tarafuri să participe la Festival. De altfel, premiile oferite câştigătorilor vor fi unele consistente, potrivit edilului Mihai Mazilu; astfel, Marele Premiu va fi de 20 de milioane lei vechi, Premiul I – 14 milioane, Premiul II – 12 milioane, Premiul III – 11 milioane.

Patru zile de distracţie

Distracţia continuă la Târgu-Cărbuneşti şi după Festivalul interjudeţean de muzică lăutărească „Gena Bârsan”. Astfel, sâmbătă divertismentul ajunge la Cărbuneşti şi este pus în scenă de Romică Ţociu, Cornel Palade; muzica este asigurată, sâmbătă seara de către Maria Dragomiroiu şi Rada de la Chişinău. Duminică urcă pe scena din Târgu-Cărbuneşti formaţia de muzică uşoară Bere Gratis. Luni, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, la Mânăstirea Cămărăşeasca se oficiază o slujbă religioasă, prezent la aceasta fiind însuşi Înalt Prea Sfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei. Seara, la închiderea Zilelor Oraşului Târgu-Cărbuneşti, autorităţile locale au pregătit un spectacol de neuitat susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, începând de la ora 20:00. La ora 23:30 este programat un frumos foc de artificii. Organizatorii manifestării de la Târgu-Cărbuneşti sunt: Consiliul Local, Primăria şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti le transmite cărbuneştenilor şi tuturor gorjenilor care doresc să participe la eveniment că îi aşteaptă cu drag, promiţându-le că toate zilele de sărbătoare vor oferi distracţie şi voie bună la cote maxime. „Consider că în aceste vremuri grele nu am precupeţit nici un efort de a le oferi cetăţenilor patru zile de distracţie şi voie bună. Îi aştept cu mare drag pe toţi cei care vor să participe la Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti”, precizează Mazilu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here