Pregătirile pentru Zilele Municipiului Târgu-Jiu, în linie dreaptă

189

DSCN0909La finele acestei săptămâni, la Târgu-Jiu debutează cea de-a XII-a ediţie a Zilelor Municipiului. Acţiunile vor începe de duminică şi se vor încheia o săptămână mai târziu, pe 27 mai, cu un impresionant foc de artificii.

Programul propus de autorităţile locale este unul divers, care va îmbina acţiunile culturale, cu cele artistice şi de divertisment. Astfel, duminică, de la orele 20:00, la Biserica Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena va avea loc deja tradiţionala procesiune religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu-Jiu, Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena. De luni, 21 mai, activităţile vor căpăta o altă complexitate, debutând de la primele ore ale dimineţii cu Resfinţirea Bisericii Parohiei Bârseşti – Pelerinaj la Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, la care va participa şi Î.P.S. Acad. Dr. Irineu Popa – Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, iar de la orele 10:30 va avea loc deschiderea DSCN0922manifestării Zilele Şcolii „Alexandru Ştefulescu” la unitatea cu acelaşi nume. Marţi, 22 mai, va avea loc deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de meşteri din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea. În aceeaşi zi, la Galeriile Municipale de Artă va avea loc vernisajul expoziţiei UAPR Gorj, „EroticArt”. Miercuri, de la orele 15:00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” se va desfăşura vernisajul expoziţiei de grafică „Oameni din Târgul de pe Jii”, cu portrete de Grigore Haidău. La orele serii, la amfiteatrul din zona centrală, copiii sunt aşteptaţi la premiera spectacolului „Punguţa cu doi bani”, oferit de Teatrul de Păpuşi „Pinocchio”.

Seară de folclor

DSCN0940Joi, 23 mai, consilierii municipali vor participa la o şedinţă festivă, iar Fanfara Armonia va oferi un spectacol în Parcul Central din Târgu-Jiu. Seara, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Pe meleaguri gorjene”, autor Marinel Tira de la Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova, iar de la orele 20:00, la Masa Tăcerii din Parcul Central va fi susţinut un spectacol de către Grupul de Tenori „Distinto”. Vineri, 24 mai, de la orele 11:00, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” se va lansa cartea „Gorjul cultural (după anul 1940)” ai cărei autori sunt Ion Şoldea şi Titu Pânişoară. De la orele 19:00, iubitorii de folclor, sunt aşteptaţi pe Insuliţă, acolo unde vor avea loc spectacole folclorice oferite de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă, urmat de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi invitaţii săi, Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu. Sâmbătă, zilele orasului (1)la aceeaşi locaţie, cu începere de la orele 18:30, se va susţine „Ziua Majoratului”, acţiunea menită să sărbătorească toţi tinerii din municipiul Târgu-Jiu care au împlinit sau împlinesc vârsta majoratului în acest an, participanţii putându-se distra pe melodiile lui Bacio şi ale Celiei. În ultima zi a manifestărilor, pe 27 mai, de la ora 10:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” se va deschide cea de-a X-a ediţie a Simpozionului Naţional „Petre Brâncuşi”, de la orele 17:00 la Foişorul din Parcul Central, Fanfara „Armonia” va oferi muzică de promenadă, de la orele 20:00, pe esplanada Palatului Administrativ, Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului” va oferi un veritabil concert.

Concerte plătite de sponsori

Doi producători, unul de bere şi un altul de băuturi răcoritoare, sunt cei care au sponsorizat ultima zi a ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. Astfel, în seara zilei de duminică, 27 mai, pe Insuliţa de pe Jiu, sunt aşteptaţi mii de târgujieni şi nu numai să participe la trei concerte oferite de Deepside Deejays, Andra şi Direcţia 5. La miezul nopţii, Primăria Târgu-Jiu va oferi spectatorilor un impresionant foc de artificii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, consilierii locali au aprobat suma de 60.000 de lei pentru organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului.

Zeci de comercianţi

Florenţa Ţârcă, şefa Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în aceste zile, autorităţile se vor ocupa de amenajarea pe Insuliţă a spaţiului unde comercianţii veniţi din judeţ şi nu numai îşi vor prezenta mărfurile. „Până acum, s-au arătat interesate 33 de societăţi care îşi vor amenaja terase unde se vor servi preparate la grătar, bere, răcoritoare, se vor comercializa dulciuri, jucării, articole de marochinărie şi se va instala şi un parc de distracţii pentru cei mici. Deja avem comercianţi interesaţi să vină la Târgu-Jiu cu produse şi din Constanţa, Iaşi şi Hunedoara”, a declarat Florenţa Ţârcă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here