Pregătirile de Paşte, în atenţia prefectului

193

liviu andrei inscrPrefectul de Gorj, Liviu Andrei, a organizat ieri dimineaţă o amplă şedinţă cu şefii serviciilor publice deconcentrate. Andrei a solicitat serviciilor publice cu activităţi de control să demareze verificări în unităţile de alimentaţie publică, pieţe agroalimentare şi târguri în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Acesta a cerut să se acorde o atenţie deosebită centrelor de tăiere a mieilor amplasate în judeţul Gorj în aşa fel încât să fie prevenite toxiinfecţiile alimentare şi a oricăror altor probleme de igienă şi siguranţă alimentară.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă, a precizat că în judeţul nostru s-a stabilit locaţia centrelor de tăiere în care va fi valorificată carnea şi alte produse alimentare şi în care se va asigura necesarul de personal sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, în locaţiile: Târgu-Jiu, Motru, Novaci şi Rovinari.

De asemenea, Prefectura Gorj, cu sprijinul serviciilor publice deconcentrate vor demara, înaintea Paştelui, o acţiune de ecologizare a tronsonului Iezureni – Lainici. La o acţiune similară au participat peste 600 de persoane şi au fost colectate aproximativ 80 de tone de deşeuri, fiind organizată anul trecut. Totodată, prefectul Liviu Andrei a solicitat şi reprezentanţilor drumurilor judeţene şi naţionale să demareze acţiuni de salubrizare.

I.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here