Pregătiri specifice Sărbătorilor Pascale în centrele din subordinea DGASPC Gorj

953

Un meniu special și o atmosferă de sărbătoare! Acestea sunt cuvintele care definesc pregătirile ce se fac în această perioadă în centrele de copii și adulți din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

Într-un efort meticulos de a întâmpina Învierea Domnului, spațiile de cazare și servire a mesei sunt supuse unui proces amplu de curățenie și igienizare, astfel încât fiecare beneficiar să se bucure de condiții optime. ,,În cadrul acestei atmosfere pline de culoare și creativitate, se desfășoară activități tematice, precum vopsirea ouălor și realizarea de felicitări și ornamente, care vor înfrumuseța locațiile unde sunt găzduiți copiii și adulții din sistemul de protecție al DGASPC Gorj. Mai mult decât atât, beneficiarii au posibilitatea de a participa la slujbele religioase desfășurate în Săptămâna Mare, oferindu-le astfel oportunitatea de a experimenta tradițiile și spiritualitatea acestei perioade”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
Totodată, în această perioadă, mai mulți oameni ori firme din județ fac donații pentru beneficiarii din centrele DGASPC care constă în pachete cu dulciuri, fructe, legume și alte produse, aducând astfel un strop de lumină în viața lor. ,,În prezent, ca și număr de beneficiari, avem peste 340 de persoane pe centrele de adulți și 144 pe centrele de copii, din care 40 se află în case de tip familial”, a precizat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al instituției județene.

Meniu festiv, în toate centrele
O parte dintre centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au masa asigurată printr-o firmă de catering. Conducerea DGASPC Gorj a solicitat firmei care asigură hrana ca preparatele aduse în perioada Paștelui să fie unele tradiţionale. ,,DGASPC Gorj reafirmă și în acest an angajamentul său față de binele și confortul beneficiarilor săi, oferindu-le un meniu special cu preparate tradiționale specifice Sărbătorilor Pascale. Aceștia vor servi preparate precum: ouă roșii, drob de miel, salată boeuf, friptură de miel, sarmale, piftii, cozonac și prăjituri de casă. Astfel, fiecare masă devine o ocazie de bucurie și sărbătoare pentru toți cei implicați”, a anunțat directorul DGASPC Gorj.
În casele de tip familial, angajaţii DGASPC Gorj vor pregăti pentru Paște preparatele specifice acestei sărbători. Astfel, copiii din aceste case vor simţi spiritul sărbătorilor aşa cum se cuvine, pe mesele lor regăsindu-se produse tradiţionale. „În casele de tip familial, acolo unde personalul nostru pregăteşte masa, se va face, de asemenea, un meniu tradiţional, specific Sărbătorilor Pascale. Cei din casele de tip familial au făcut deja un necesar cu ceea ce doresc pentru masa de Paște şi vor primi ce au cerut”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Conducerea DGASPC Gorj, împreună cu angajaţii săi, fac eforturi pentru ca toţi beneficiarii serviciilor oferite în cadrul instituţiei să simtă spiritul Învierii Domnului şi să aibă parte de o atmosferă cât mai apropiată de cea familială. ,,Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj rămâne devotată misiunii sale de a oferi sprijin și protecție celor aflați în nevoie, iar în această perioadă de sărbătoare își întărește angajamentul de a fi un stâlp de susținere și speranță pentru comunitate. Cu această ocazie, transmitem beneficiarilor, salariaților și tuturor colaboratorilor, sărbători luminate, cu liniște, pace și armonie!”, a transmis directorul Laurențiu Diaconescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here