Pregătiri pentru Zilele Municipiului – Străzile și trotuarele din Motru intră în reparații!

940

La Motru se fac pregătiri intense pentru ediția din acest an a evenimentului Zilelor Municipiului, ce va debuta luni, 27 mai, și se va încheia pe 2 iunie. În acest an, zona în care se vor derula manifestările va intra în reparații, chiar în aceste zile, mai multe trotuare și străzi urmând a fi reparate.

Mai multe străzi și trotuare din municipiul Motru vor suferi lucrări de reparații în zilele următoare. Contractul aferent a fost semnat, miercuri, de către edilul municipiului Motru, Gigel Jianu. Valoarea lucrărilor este de 404.991 lei fără TVA.
,,Astăzi (n.r. miercuri), am semnat un contract pentru demararea lucrărilor de reparații străzi și trotuare în municipiul Motru! Firma constructoare va depune mâine (n.r. joi) garanția de bună execuție, iar vineri va fi emis ordinul pentru începerea lucrărilor. Zona în care se organizează Zilele Municipiului Motru este cea vizată. Lucrările de reparații cu mixtură asfaltică se vor realiza pe Bulevardul Gării, o arteră de circulație importantă, pe care nu s-au executat de mult timp alte lucrări de reparații sau reabilitare. Firma constructoare a dat asigurări că lucrările de asfaltare vor fi finalizate până marțea viitoare, dar totul depinde de condițiile meteorologice. De asemenea, se vor înlocui pavelele pe o alee din Bulevardul Trandafirilor și o alta de pe strada Minerului, în fața Parcului Central”, a declarat Gigel Jianu.

Program plin de manifestări
Lucrările de reparații se vor încheia la timp pentru desfășurarea manifestărilor ce fac parte din programul Zilelor Municipiului Motru. Evenimentul va începe luni după-amiaza, cu o ședință festivă a Consiliului Local, urmând ca marți, la Motru, să aibă loc vernisajul unei expoziții de arte plastice, iar miercuri, 29 mai, la Casa de Cultură din Parcul Central va fi susținută cea de-a doua ediție a Concursului de Poezie ,,Nicolae Dragoș”. De asemenea, joi, 30 mai, în Parcul Central din municipiul Motru, copiii sunt invitați la distracție, în program fiind ateliere de creație și concurs de desene pe asfalt.
Seara de vineri este una închinată folclorului. Astfel, pe platoul din fața Casei de Cultură, va începe la ora 18.30 Festivalul de Muzică Populară ,,Gheorghe Feraru”, urmând ca de la ora 20.00, pe scena amenajată să urce interpreții de muzică populară Roberta Crintea, Vasile Ciobanu și Nina Predescu. De asemenea, sâmbătă, 1 iunie, ziua va fi una dedicată micuților din municipiul Motru, cu numeroase spectacole de divertisment cu și pentru copii. De altfel, sâmbătă seara, de la ora 20.00, Primăria și Consiliul Local Motru au pregătit un spectacol de muzică ușoară, pe scenă urmând a urca soliștii Elena Hasna, Emanuela Cârstea, Speak și Ștefania. În ultima zi de manifestări dedicată ediției din acest an a Zilelor Municipiului Motru, de la orele serii, concertele vor fi în prim-plan, în fața și aplauzele motrenilor urmând a concerta: Emil Badea, Mariana Ionescu, Anna Lesko, iar seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here