Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei. Măsurile luate de Spitalul Județean

622

Guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare înaintea Sărbătorilor și anunță că se pregătește pentru valul 5 al pandemiei. „Să identificăm de acum ce avem nevoie pentru valul 5”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Deja, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a demarat pregătirile pentru noul val anunțat de autoritățile sanitare.

S-a început prin revizuirea tuturor instalațiilor electrice și sanitare din secțiile unde sunt îngrijiți pacienții Covid. Astfel, instalațiile din secțiile Covid de la Pasarelă sunt verificate în această perioadă în care numărul pacienților internați acolo a scăzut.
„Din seria lucrărilor care vor avea loc, amintim: montarea unui sistem de detecție la incendiu la Secția de Boli Infecțioase de la Pasarelă; la Secția Dermatologie din clădirea de la Pasarelă, se vor efectua lucrări în vederea extinderii instalației de oxigen. Termenul de finalizare este finalul anului”, a anunțat Mihaela Floroiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.
Mai apoi, s-a dublat numărul evaporatoarelor la stocatorul de oxigen situat în curtea clădirii de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă) cu scopul de a mări capacitatea de furnizare a oxigenului către pacienții internați în secțiile Covid de aici. A fost înlocuit inclusiv boilerul care asigura apa caldă în clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada Tudor Vladimirescu.
„S-a reconfigurat și mărit întreaga capacitate a instalației de oxigen și aer comprimat de la Secția ATI I (Spitalul 700), inclusiv la structura suspecți Covid. De asemenea, se va reabilita instalația de gaze medicinale și vor fi montate prize de oxigen la Camera de Gardă de la Spitalul 700 (5 prize), la camera de triaj (1 priză), la Secțiile Medicină internă II (25 prize de oxigen), Neonatologie (32 prize de oxigen și 15 prize de aer comprimat)”, au mai precizat reprezentanții spitalului.
În plus, conducerea unității medicale face demersuri ca pe stoc să existe medicamentele necesare în tratamentul bolnavilor de coronavirus.
„Stocul de medicamente utilizate în tratamentul bolnavilor cu COVID este după cum urmează: avem 67 de flacoane de anticorpi monoclonali, 111 flacoane de Remdesivir, 32 flacoane de Tocilizumab și 14.550 de comprimate de Favipiravir”, au anunțat mai anunțat reprezentanții spitalului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here