Pregătiri pentru Paște în centrele DGASPC Gorj

1353

Se fac pregătiri pentru sărbătorile pascale în serviciile sociale subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.
Pentru a întâmpina cum se cuvine sfintele sărbători, Săptămâna Mare este dedicată activităților tematice, cum ar fi vopsirea ouălelor, confecționarea de felicitări și diverse ornamente realizate din materiale reciclabile, utilizate ulterior pentru decorarea locațiilor.
„Toate aceste activități sunt menite să stimuleze creativitatea beneficiarilor și să îi determine pe aceștia să intre cu sufletul deschis în spiritul sărbătorilor pascale. Mai mult decât atât, în această perioadă, beneficiarii au posibilitatea de a vizita lăcașe de cult, de a participa la slujbe religioase și de a respecta obiceiurile creștine”, a transmis DGASPC Gorj.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj s-a preocupat şi în acest an să asigure un meniu special beneficiarilor serviciilor sociale.
Copiii și persoanele adulte care se află în centrele subordonate DGASPC Gorj vor servi preparate tradiţionale, specifice sărbătorii pascale, respectiv: ouă roșii, salată boeuf, sarmale, piftii, drob de miel, friptură de miel, cozonac și prăjituri de casă.
La ora actuală, în serviciile sociale rezidențiale pentru copii și adulți se află aproximativ 530 de beneficiari, 170 dintre ei fiind copii. La solicitările familiilor, o parte dintre copii vor petrece sărbătorile în sânul familiei, alături de cei dragi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here