Pregătiri pentru iarnă la Salvamont Gorj

357

Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj se află în plină perioadă a pregătirilor pentru sezonul rece. Deja a fost demarată verificarea traseelor montane pedestre, urmând a se stabili traseele care vor fi închise pe timpul iernii. De asemenea, până la începerea sezonului rece, toţi salvatorii montani din judeţul nostru vor parcurge stagii de pregătire şi verificare. Salvamontiştii gorjeni dau asigurări că vor face faţă solicitărilor apărute pe parcursul iernii.

În această perioadă S.P.J. Salvamont Gorj desfăşoară o serie de acţiuni menite să asigure o bună desfăşurare a activităţii de prevenire şi salvare pentru sezonul de iarnă. Astfel, potrivit lui Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj, deja a fost demarată acţiunea de verificare a traseelor turistice montane pedestre, de stabilire a traseelor care se vor închide temporar sau definitiv pe timpul iernii, de stabilire a locurilor unde se vor amplasa panourile indicatoare de traseu închis sau de avertizare a locurilor în care se pot produce avalanşe. „De asemenea vor fi verificate şi zonele de conace de plai, se vor purta discuţii cu oamenii care vor rămâne aici pe timpul iernii, li se va prezenta sistemul de alarmare al echipelor Salvamont, ele fiind singurele care au capacitatea de a interveni în aceste zone după căderea zăpezii”, a adăugat Cornoiu.

Pârtiile de schi, în atenţia salvamontiştilor
În atenţia reprezentanţilor Salvamont Gorj intră şi pârtiile de schi din Rânca, luându-se măsuri pentru securizarea lor. „Odată cu prima zăpadă, împreună cu cei doi operatori economici care administrează pârtiile de schi din Rânca, se vor analiza şi stabili măsurile necesare pentru securizarea pârtiilor, respectiv, montarea semnelor şi panourilor indicatoare, plaselor şi saltelelor de protecţie”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul SPJ Salvamont Gorj. În plus, până la începerea sezonului de iarnă toţii salvatorii montani gorjeni vor parcurge trei stagii de pregătire şi verificare, unul specific intervenţiilor în zona alpină înalta, unul pentru intervenţii în avalanşe şi unul pentru intervenţii pe pârtiile de schi. „Cu un efectiv de 11 salvatori profesionişti şi circa 10 voluntari, cu o dotare corespunzătoare cu echipamente de intervenţie şi salvare, având asigurat necesarul de resurse financiare şi materiale de către Consiliul Judeţean Gorj şi, mai ales, cu experienţa acumulată în cei peste 25 de ani de activitate, salvamontiştii gorjeni consideră că pot să facă faţă acestui sezon de iarnă şi cerinţelor din ce în ce mai mari impuse de creşterea exponenţială a numărului de turişti”, a mai spus directorul Salvamont.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here