Pregătiri pentru Bursa Locurilor de Muncă de la Târgu-Jiu

271

La mijlocul lunii aprilie, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul va avea loc la sediul Casei de Cultură din Târgu-Jiu. De asemenea, în această perioadă salariaţii AJOFM desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici de pe raza judeţului în scopul participării acestora la bursă cu o ofertă cât mai diversificată de job-uri.

“Pe data de 11 aprilie vom organiza Bursa locurilor de muncă. Vrem să le oferim şansa oamenilor ca înainte de Paşti să îşi găsească un loc de muncă. Vom relua acţiunile de contactare a agenţilor economici pentru identificarea cât mai multor locuri de muncă vacante şi inclusiv deplasări în stil campanie prin deplasarea în grup a funcţionarilor publici în pieţe pentru a împărţi pliante, a discuta cu oamenii, a discuta cu angajatorii despre subvenţiile şi facilităţile pe care le acordăm”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Cursanţii, în practică la căminele de bătrâni şi casele de copii
Cursanţii de la AJOFM Gorj vor face practică la azilele de bătrâni şi casele de copii din judeţ. Persoanele şomere au posibilitatea de a se specializa prin intermediul cursurilor desfăşurate la agenţie. Este vorba despre cursul de frizer, coafeză, manichiurist – pedichiurist. Acestea sunt gratuite şi se vor desfăşura pe o perioadă de şase luni. “La cursul de formare profesională în ocupaţia de frizer, coafor, mancihiurist-pedichiurist pe care îl vom organiza în perioada următoare, după o anumită perioadă de acumulare, atât ca ore de instruire teoretică, cât şi ca ore de instruire practică, cursanţii o să-i deplasăm la cămine de bătrâni, la cămine de copii, ca să efectueze servicii de tuns, coafat, în mod gratuit la aceste persoane. Mai luăm în calcul ca şi la locaţiile în care se organizează instruirea practică, cursanţii pentru nevoiaşi să presteze în mod gratuit aceste servicii”, a mai menţionat directorul AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here