Pregătiri în linie dreaptă pentru premierea ARTE MICI

336

Pe 24 martie 2018 are loc festivitatea de premiere a Salonului de Pictură ARTE MICI. Organizatorii sunt în linie dreaptă cu pregătirile. Sunt așteptați la Motru câștigătorii din Republica Moldova, dar și din alte zone. De remarcat faptul că din orașul gorjean Novaci au fost înscrise în concurs o sută de lucrări pentru Centenar, unele dintre ele fiind chiar premiate.

Până la ora actuală, s-au alăturat, ca parteneri ai Salonului de Pictură ARTE MICI ediția 2018, până în prezent, SC AD MUTRIUM 92 SRL, SC MANINTER CAR SRL Motru “SC ENIASAN SRL Motru, Emytrans PtyLtd, din Australia şi Ct63hydraulics, din Australia, IPA-Regiunea 1 Gorj, Poliţia municipiului Motru, Postul de poliţie Slivileşti Parohia Motru II, S.C. ANBITAS COMPROD SRL. Motru, SC DALIPRINT SRL-D Motru, cotidianul “GORJEANUL”, cotidianul “GAZETA DE SUD”, săptămânalul “OBIECTIV MEHEDINŢEAN”, săptămânalul “UNIVERSUL”, publicaţia “GAZETA DE MÂINE”, publicaţia “UNIVERSUL OLTENIEI”, Vasile Dudescu, Niki Claudiu Roşulescu, Teodor Dădălău şi poetul Nicolae Dragoş.

Pregătiri pentru festivitatea de premiere
Organizatorii Salonului de Pictură ARTE MICI sunt în linie dreaptă cu pregătirile. Sunt așteptați la Motru câștigătorii din Republica Moldova, dar și din alte zone. De precizat faptul că din orașul gorjean Novaci au fost înscrise în concurs o sută de lucrări pentru Centenar, unele dintre ele fiind chiar premiate.
Peste o sută de premii se vor acorda la ediția din acest an. În competiţie s-au înscris 476 artiști din Australia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Austria, SUA şi România cu peste 800 de lucrări de pictură. La categoria 3-6 ani sunt înscriși 60 concurenţi – 101 lucrări; la 7-10 ani: 242 concurenţi 426 lucrări; la 11-15 ani: 174 concurenţi 283 lucrări. Cât privește zonele din care provin concurenții, s-a constatat că 11 sunt din Australia, unul din Austria, unul din Portugalia, 93 din Moldova 93, din România sunt 359 concurenți, (247 fiind din Gorj); doi din Serbia, 9 din Spania și 2 din SUA. În perioada următoare, membrii juriului vor desemna câştigătorii. În anul 2018 juriul este format din: Michael Lassel (Fürth, Germania), Nicolae Maniu (Paris, Franţa), Mihail Diaconescu (Bucuresti, Romania), Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Dan Neamu (Craiova, România), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), Ioan Oniciuc (Madrid, Spania), Sorin Creţu (Montreal, Canada) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România). Ceremonia de premiere va avea loc , concomitent, în ziua de 24 martie 2018, atât în municipiul Motru, judeţul Gorj, România, cât şi Perth din Australia. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale, “ORDINUL ARTE MICI” şi “MARELE PREMIU ARTE MICI”. Organizatorii vor contacta fiecare artist câştigător în parte, telefonic sau pe adresa de e-mail.
Premiile neridicate la festivitatea de premiere din data de 24 martie 2018, sau în termen de trei luni, se reportează pentru ediţiile viitoare, Salonul de Pictură “ARTE MICI”, spre deosebire de alte manifestări de artă, este un eveniment important, care și-a făcut loc în agenda culturală internațională, devenind o mișcare artistică a românilor de pretutindeni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here