Pregătiri în linie dreaptă pentru iarnă, la CJ Gorj

117

Conducerea Consiliului Judeţean a luat toate măsurile pentru ca la nivelul judeţului Gorj să fie evitate eventuale probleme ce ar putea apărea pe parcursul iernii. La ora actuală sunt asigurate utilajele care trebuie să acţioneze pe drumurile judeţene, iar aprovizionarea cu materiale antiderapante s-a realizat aproape în totalitate. Au fost luate şi măsuri pentru asigurarea agentului termic în spitale şi unităţi de învăţământ.

Consiliul Judeţean Gorj a implementat o serie de măsuri, cuprinse în „Planul operativ de acţiune pe timpul iernii 2012-2013”. Astfel, pentru a întâmpina cum se cuvine sezonul rece, s-au vizat: aprovizionarea cu materiale antiderapante a bazelor de deszăpezire necesar – 8.000 metri cubi nisip antiderapant şi 2.000 tone sare; deszăpezirea manuală din depozite mici, manuală din auto şi mecanică cu răspânditoarea pentru auto şi tractor; pregătirea drumurilor pentru iarnă; informări operative privind starea drumurilor şi prognoza meteorologică. Până în prezent, potrivit preşedintelui Ion Călinoiu, s-au realizat măsurile: „s-a aprovizionat întreaga cantitate de nisip, respectiv 8.000 mc şi 1.500 tone sare. Au fost nominalizate bazele de deszăpezire în număr de şapte; au fost stabilite drumurile judeţene şi sectoarele de drum pe care vor acţiona utilajele şi echipamentele de deszăpezire, s-au realizat reparaţiile la îmbrăcămintea asfaltică şi la îmbrăcămintea din beton de ciment în proporţie de 90%; a fost stabilit necesarul carburanţilor şi lubrifianţilor pe baze de deszăpezire, urmând a se asigura stocul pentru 14 zile de intervenţie; au fost verificate şi reparate utilajele din dotarea proprie care sunt cuprinse în programul operativ de deszăpezire în proporţie de 90%”.

Spitalele şi şcolile, în atenţia CJ
Spitalele şi unităţile de învăţământ de pe raza judeţului nostru au intrat în atenţia conducerii CJ Gorj. „Un punct important al pregătirii pentru iarnă vizează spitalele; asigurarea căilor de acces către acestea este foarte importantă. La spitalul de la Dobriţa vor fi în permanenţă două buldozere care vor acţiona în ambele sensuri. De asemenea, foarte importantă este asigurarea agentului termic în spitale şi şcoli. Sunt luate măsuri pentru ca la nivelul şcolilor şi spitalelor să se asigure agentul termic de astăzi, chiar dacă după câteva zile vom sista furnizarea lui pentru o perioadă, dacă temperaturile vor creşte”, a explicat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De asemenea, tot pentru a nu apărea probleme pe timpul iernii, conducerea CJ Gorj a cerut Direcţiei de Sănătate Publică un inventar al persoanelor care trebuie să se deplaseze frecvent la spital, cum ar fi dializaţii, astfel încă să poată fi luate măsuri ca, în cazul unei ierni grele, aceşti bolnavi să poată avea acces la serviciile medicale.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here