Pregătiri în linie dreaptă pentru Festivalul folcloric Iustina Băluţeanu

376

Iubitorii de folclor sunt așteptați, duminică, la Festivalul Iustina Băluțeanu. Propunându-şi revigorarea vieţii cultural artistice a zonei de est a judeţului Gorj, mai ales în domeniul folclorului, festivalul nostru, născut din iniţiativa conducerii administrative a comunei Bustuchin, este deschis deopotrivă, tinerilor interpreţi, vocali şi instrumentişti, individuali sau grupaţi în formaţii folclorice, precum şi ansamblurilor de dansuri populare.

Festivalul Iustina Băluțeanu se desfășoară pe mai multe secțiuni: Solişti vocali de muzică populară; Solişti instrumentişti de muzică populară; Grupuri instrumentale; Dansuri populare.
Festivalul este deschis interpreţilor de folclor muzical autentic din localităţile riverane: Gilort, Galbenu, Olteţ şi Amaradia.
Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs câte un singur reprezentant pentru fiecare din cele patru secţiuni.
Limita minimă de vârstă este de 40 de ani (pentru rapsozi) şi de 16 ani, mergând până la 30 de ani (pentru interpreţi vocali şi instrumentişti).
Soliştii vocali şi instrumentiştii vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină sau baladă).
Acompaniamentul va fi asigurat de Ansamblul Folcloric “Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.
Concurenţii sunt aşteptaţi în ziua de 30.07.2017, orele 10.00, în Piaţa Primăriei Comunei Bustuchin.

Programul evenimentului
Festivalul Iustina Băluțeanu de la Bustuchin se desfășoară în data de 30 iulie. Între orele 10.00 – 12.00 este programată repetiţia cu orchestra, iar între orele 12.00 – 16.00 se desfășoasă concursul şi se decernează premiile.
Se vor acorda premii şi diplome pentru fiecare secţiune: Solişti vocali: Premiul I, în valoare de 300 de lei, Premiul II, în valoare de 250 de lei, Premiul III, în valoare de 200 de lei, Premiu Special, în valoare de 100 de lei, 2 Menţiuni, în valoare de 100 de lei; Solişti instrumentişti: Premiul I, în valoare de 300 de lei, Premiul II, în valoare de 200 de lei, Premiul III, în valoare de 100 de lei, Menţiune, în valoare de 100 de lei; Grupuri instrumentale: Premiul I, în valoare de 300 de lei, Premiul II, în valoare de 200 de lei. Premiul III, în valoare de 100 de lei, Menţiune, în valoare de 100 de lei; Dansuri populare: Premiul I, în valoare de 400 de lei, Premiul II, în valoare de 300 de lei, Premiul III, în valoare de 200 de lei, 2 Menţiuni, în valoare de 100 de lei. Se va mai acorda un Premiu special în valoare de 200 de lei.
Concurenţii care au obţinut premiul I la ediţia trecută nu mai pot participa în concurs.
Premiile I la secţiunile solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri instrumentale şi dansuri populare, precum şi premiul special la secţiunea dansuri populare vor fi acordate de către Consiliul Judeţean Gorj, prin Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.
Premiile II la toate secţiunile, precum şi menţiunile la secţiunile grupuri instrumentale şi dansuri populare, vor fi acordate de Consiliul Local şi Primăria Bustuchin.
Premiile III la secţiunile solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri instrumentale şi dansuri populare, precum şi premiul special la secţiunea solişti vocali şi menţiunile la secţiunile solişti vocali şi solişti instrumentişti vor fi acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. În funcţie de valoarea şi numărul participanţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui unele premii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here