Pregătiri, în linie dreaptă pentru Festivalul Berii

105

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Berii se va desfăşura în perioada 20-26 iulie, pe Insuliţa de pe Jiu. Autorităţile locale sunt în linie dreaptă cu pregătirea evenimentului. Zeci de comercianţi vor fi prezenţi la festival, la dispoziţia petrecăreţilor stând aproximativ 30 de societăţi care comercializează mici şi bere şi mulţi alţi comercianţi care vor vinde produse de marochinărie, gablonţărie, jucării, gogoşi, clătite şi altele. Nu vor lipsi nici spectacolele muzicale, vineri fiind programată seara folclorică asigurată de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, iar duminică seara vor urca pe scenă Dony, Corina şi Dj Project.

Timp de o săptămână, gorjenii care vor să deguste o bere rece şi mici proaspeţi o pot face pe Insuliţa de pe Jiu, unde se va desfăşura cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Berii. Autorităţile locale şi-au luat deja toate măsurile astfel încât să se evite orice fel de problemă. Începând de luni, 20 august, şi până pe data de 26 august va loc cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Berii. “Pentru acest eveniment au fost înştiinţate instituţiile abilitate, precum Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară, în vederea luării în evidenţă a societăţilor care vin la festival, a verificărilor, astfel încât toate produsele să fie proaspete şi să nu avem probleme”, a precizat Florenţa Ţârcă, şefa Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Ca în fiecare an, autorităţile locale s-au implicat serios în organizarea Festivalului Berii. Evenimentul este sponsorizat de două firme, astfel încât bugetul local nu va fi afectat deloc. „Festivalul este sponsorizat de o firmă producătoare de bere şi de una producătoare de sucuri. Spectacolul de final va fi susţinut de Dony, Corina şi Dj Project şi va avea loc pe data de 26 august, adică duminică, iar vineri este seara de folclor, asigurată de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Acestea sunt coordonatele artistice ale festivalului”, a menţionat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Zeci de comercianţi prezenţi la festival
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, la Festivalul Berii vor fi prezenţi zeci de comercianţi. „Până acum avem înscrise 30 de societăţi, fiind cele care au participat şi la Zilele Municipiului şi mai avem încă trei societăţi noi care s-au înscris. Să sperăm că vom satisface absolut pentru toate societăţile care vor veni amplasamente; avem suficiente locuri pe Insuliţă. Vor veni şi alţi comercianţi cu produse mai mărunte: marochinărie, gablonţărie, jucării; vor veni cu Kurtoş colaci, clătite, gogoşi, popcorn şi alte produse. Pentru parcul de distracţii deja au început să se instaleze; până luni va fi gata. Vor fi aduse de SC EDILITARA toaletele ecologice; va fi apă curentă; energia electrică va fi asigurată tot de către Primărie. Serviciile şi direcţiile din cadrul Primăriei vor fi prezente pe Insuliţă. Taxa pentru comercianţi este aceeaşi, de 4 ani a rămas tot 8 lei metrul pătrat pe zi”, a explicat Florenţa Ţârcă, şefa Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. La ora actuală, pregătirile pentru Festivalul Berii sunt în linie dreaptă. De luni se dă startul distracţiei. Organizatorii speră să vină un număr mare de participanţi şi îşi doresc ca toţi cei prezenţi să se simtă bine.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here