Pregătiri în linie dreaptă pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj

337

Pentru sezonul rece 2015-2016, Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu a stabilit măsurile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. S-a finalizat licitaţia pentru deszăpezire, fiind atribuit şi contractul pentru asigurarea nisipului ce urmează a fi împrăştiat pe arterele naţionale ce străbat judeţul nostru.

În acest an, nisipul necesar pentru drumurile naţionale pe raza judeţului nostru, pe parcursul sezonului rece va fi asigurat de o firmă din Craiova. „Rodali Cargo a câştigat la bursa de mărfuri licitaţia pentru nisip, iar de deszăpezire se va ocupa Gecor”, confirmă reprezentanţii SDN Târgu-Jiu.
Secţia Drumuri Naţionale Târgu-Jiu are în administrare 436 de kilometri din care 352 pe raza judeţului Gorj, 46 de km pe raza judeţului Mehedinţi, 20 de km pe raza judeţului Vâlcea şi 18 km pe raza judeţului Hunedoara.
Pentru o intervenţie rapidă şi eficientă privind menţinerea viabilităţii drumurilor din administrare pe tot parcursul anului şi, în special pe perioada sezonului rece, S.D.N. Târgu-Jiu este organizată în șapte baze de deszăpezire şi patru puncte de sprijin. „În total, pentru iarna 2015-2016, pe drumurile naţionale de pe raza S.D.N. Târgu-Jiu se va interveni cu 76 de autoutilaje proprii şi închiriate şi 8.670 de tone material antiderapant, opt tone CaCl2, 11 tone DASTACOM. Menţionăm că în cel mai scurt timp se va finaliza licitaţia privind activitatea de deszăpezire urmând a solicita intrarea utilajelor în baze”, a confirmat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here