Prefectura Gorj, capcană pentru Banţa

154

prefecturaProcesul lui Victor Banţa de la Curtea de Apel Craiova, după judecarea însă a recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-ar putea readuce pe fostul liberal înapoi pe funcţia de prefect al judeţului în locul lui Liviu Andrei.

 

Succesul lui Banţa ar fi însă de scurtă durată, se vehiculează însă în mediul politic din Gorj, asta deoarece premierul Emil Boc, ar putea invoca din nou principiul mobilităţii, l-ar detrona la o zi după instalare pe înaltul funcţionar public şi l-ar trimite din nou în cine ştie ce loc din ţară, iar la numărat de gropi.

facsimilSuccesul reputat de Victor Banţa la Curtea de Apel Craiova, unde acesta a primit câştig de cauză în privinţa repunerii sale pe postul de prefect de Gorj este o sabie cu două tăişuri pentru fostul liberal. Asta, deoarece, chiar şi în cazul unei hotărâri definitive şi irevocabile, Banţa nu ar rezista prea mult sub conducere democrat-liberală. Cum frâiele puterii sunt, deocamdată, tot în mâna portocaliului Emil Boc, staţionarea lui Banţa în fotoliul lui Liviu Andrei, ar putea fi chiar şi de câteva ore. Premierul Boc poate apela, din nou, la Legea 188/1999, cum a mai făcut-o de altfel de fiecare dată când a schimbat vreun înalt funcţionar public de altă culoare politică decât portocalie. Banţa riscă astfel să se bucure doar câteva ore de postul de prefect, după care să primească ordinul care îl va muta cu serviciul, din nou, în cine ştie ce colţ de ţară. În prezent, inspector guvernamental, Victor Banţa a fost trimis anul trecut cu serviciul la Braşov, după care cu ceva eforturi s-a reîntors, din nou, în Gorj. O eventuală mutare forţată, după o escapadă scurtă pe la Prefectura Gorj ar putea să îl determine pe Banţa să renunţe să mai revină la instituţia publică în care a lucrat aproape un an de zile, schimbările dar şi scandalurile fiind pe timpul mandatului său ambele majore.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here