Prefectura caută soluții pentru suspendarea lui Bucurescu

315

Prefectura Gorj se află într-o situație extrem de dificilă, după ce instanțele de judecată au dispus arestul la domiciliu pentru primarul Sorin Bucurescu. Instituția condusă de Alin Văcaru a solicitat ieri clarificări Ministerului Afacerilor Interne în privința posibilității suspendării din funcție a unui primar aflat în arest la domiciliu, după ce o instanță a dispus o astfel de măsură pentru următoarele 30 de zile față de edilul comunei Slivilești. Legislația actuală nu are foarte clar reglementate astfel de situații și, ca urmare, orice decizie luată pe această temă trebuie foarte bine argumentată.

Șeful Biroului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Gorj, Liviu Diaconescu, spune că Prefectura a solicitat încă de vineri clarificări și la Judecătoria Târgu Jiu, cea care a dispus joi seara arestul la domiciliu pentru 30 de zile în cazul primarului comunei Slivilești, Sorin Bucurescu. Prefectura nu a primit, până ieri la prânz, un răspuns la solicitarea sa și, ca urmare, a inițiat demersurile la Ministerul Administrației și Internelor, în condițiile în care Primăria Slivilești este condusă, în lipsa primarului, de viceprimarul Vasile Stoichițescu.
Primarul Sorin Bucurescu spune, la rândul lui, că nu poate să conducă Primăria Slivilești, chiar dacă nu este suspendat din funcție și nici nu are interdicție de a semna documente administrative la el acasă. “A rămas domnul viceprimar la Primărie, nu știu dacă am voie să semnez documente ale instituției la mine acasă, deși nu am o interdicție expresă în acest sens. Nu are rost însă să mă complic pentru că am și așa destul de multă muncă în gospodărie”, a precizat edilul. Sorin Bucurescu a menționat că, de joi seara de când a revenit acasă, după ce a fost reținut pentru 24 de ore, se ocupă de vitele și păsările pe care le are în gospodărie, el declarând că este mult mai liniștit în acest fel, decât să fie într-o celulă din arestul IPJ Gorj. “Nu fac lucrul acesta de acum, că sunt acum în arest la domiciliu. Am vitele și păsările de ani de zile, numai că acum mă pot ocupa mai mult timp de ele. Am timp chiar să și vorbesc cu fiecare în parte, să fac curățenie în grajd în fiecare zi și să știți că mă ocup de lucrurile astea cu multă plăcere”, spune edilul.
Sorin Bucurescu a fost reținut pentru 24 de ore miercurea trecută, fiind acuzat de abuz în serviciu și fals, măsura reținerii fiind luată și pentru o subordonată de-a sa de la Serviciul Urbanism, precum și pentru omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu și soția acestuia, Maria. Joi, la expirarea celor 24 de ore, procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă doar a celor doi bărbați, instanța, Judecătoria Târgu Jiu, dispunând măsura arestului la domiciliu. Primarul este acuzat că ar fi emis abuziv o autorizație de demolare a unei construcții pentru care nu exista autorizație de construcție. Clădirea respectivă, un grajd, a fost preluată de fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, care a oferit proprietarilor, respectiv familiei omului de afaceri, despăgubiri de 680.000 de lei, precum și terenuri în municipiul Motru.
Măsura arestului la domiciliu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și de către inculpatul Mihai Râmescu, Tribunalul Gorj urmând să dispună azi în acest caz dacă menține decizia respectivă sau nu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here