Prefectul Văcaru, cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

410

Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj, Liviu Diaconescu, şeful serviciului Verificare Legalitatea Actelor, Aplicarea Legilor cu Caracter Reparatoriu şi Contencios Administrativ al Instituţiei Prefectului şi secretarul Primăriei Bengeşti-Ciocadia, Cătălin Cheroiu, s-au ales, recent, cu o plângere penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, toţi trei fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru aşa-zisa tergiversare a emiterii ordinului de suspendare din funcţie a primarului Victor Geogia. Plângerea penală pentru cei trei a fost făcută de un cetăţean al comunei Bengeşti-Ciocadia, Constantin Smaranda, care susţine că primarul PSD din localitate trebuia dat jos din scaun, pentru cele două condamnări cu suspendare pe care le are la activ, imediat după clarificarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie legată de edilii penali. Liviu Diaconescu a lămurit însă situaţia anunţând că secretarul primăriei nu a transmis nici până acum prefectului propunerea de suspendare a lui Geogia, obligând instituţia să verifice cazierul edilului. Verificarea, a declarat Diaconescu, a arătat că Geogia este reabilitat, motiv pentru care nu poate fi suspendat. Reprezentantul Prefecturii Gorj a menţionat, de asemenea, că Smaranda are dreptul să facă câte plângeri penale doreşte, dar şi că în cazul Geogia situaţia este, în opinia sa, clarificată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va deschide un dosar penal pentru cei doi funcţionari publici şi pentru prefectul, înalt funcţionar public, la plângerea lui Constantin Smaranda transmisă chiar ieri acestei structuri. Omul, parte în dosarele care au dus la condamnările primarului din Bengeşti-Ciocadia, spune că a apelat la acest demers, deoarece de fiecare dată când a încercat să explice că Geogia trebuie suspendat s-a lovit de un refuz inexplicabil al oficialilor de la Prefectura Gorj. “Mi s-a transmis recent un răspuns scris al Prefecturii Gorj la solicitarea mea de suspendare din funcţie a primarului Victor Geogia. Prin intermediul acestei adrese mi se comunica, printre altele, faptul că Prefectura nu a primit documentele cerute secretarului Primăriei Bengeşti-Ciocadia, intrat subit în concediu medical, motiv pentru care nu se poate clarifica situaţia lui Geogia. Asta deşi eu am pus la dispoziţia Prefecturii Gorj hotărârile care atestă condamnările primarului PSD, dar şi faptul că acesta se încadrează la suspendarea care i-a fost aplicată deja primarului PNL. Mai mult ştiu că Geogia are petele în cazier. Am încercat să mai port o discuţie cu prefectul, la începutul acestei săptămâni, dar mi s-a spus că este în concediu de odihnă, în concediu fiind şi Geogia şi Cheroiu. Dacă eu nu îi găsesc pe cei care trebuie să aplice şi să respecte legea, poate procurorii Parchetului Judeţean au mai mult noroc”, a declarat Smaranda, anunţând că le-a făcut o plângere penală celor care în opinia lui protejează în funcţie un penal.

“Geogia şi-a golit biroul, a luat şi o icoană care nu era a lui”!
Smaranda susţine că şi dacă Prefectura Gorj va emite, ca prin minune, ordinul de suspendare a lui Geogia, acesta nu se va pune în aplicare, deoarece primarul a intrat în concediu pentru a scăpa de o eventuală suspendare, vacanţa urmând să şi-o prelungească cu câte un concediu medical. “Nu vor avea pe cine să suspende în final pentru că Geogia nu va mai reveni prea curând la primărie. Din câte ştiu eu şi-a golit biroul, luând de acolo şi o icoană care nu e proprietatea lui. Mai mult, secretarul primăriei s-a îmbolnăvit subit tot pentru a evita punerea în aplicare a ordinului de suspendare şi emiterea actelor în cauză spre Prefectura Gorj. Este şocant ce se întâmplă şi cât sprijin i se asigură unui primar cu două condamnări la activ pentru fapte penale realizate în activitatea sa de edil al comunei Bengeşti-Ciocadia”, a completat Smaranda. Acesta susţine de altfel că actualul primar nici nu ar fi avut dreptul să candideze în 2012, urmare a ultimei condamnări, dar el a reuşit să tergiverseze totul apelând la o contestaţie în anulare şi o revizuire pe care însă le-a pierdut. Asta pentru a ţine cât mai mult dosarul pe rol, ca el să poată candida pentru un nou mandat la primărie.

Cazierul lui Geogia este curat!
În ciuda acuzelor lui Smaranda şi a acestei plângeri penale, Prefectura Gorj are o opinie diferită. “Mandatul primarului încetează înainte de termen prin ordin al prefectului la propunerea secretarului primăriei. De la Bengeşti-Ciocadia nu am primit nicio propunere a secretarului, motiv pentru care, în urma sesizărilor domnului Smaranda, am solicitat verificarea cazierului primarului Geogia. Cazierul este curat, Geogia a fost reabilitat motiv pentru care pentru acesta nu se poate impune suspendare”, a explicat Liviu Diaconescu, menţionând că reclamantul nemulţumit are tot dreptul să facă plângeri penale, ca şi cea depusă deja la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Anamaria Stoica

6 COMENTARII

  1. Capul rautatilor este acest, Liviu Diaconescu, tinut in brate in Prefectura Gorj. Umil in fata sefilor si agrsiv in fata cetatenilor , Liviu, jurist facut la o anume facultate, calca legislatia si oamenii in picioare, pentru atentiile de tot felul din partea primarilor. Sa va verifica odata, documentele ……
    El in ce lume traieste,…, de spune ca nu stia si ca ar fi de vina secretarul?! Presa a citit, controlul anual de legalitate l-a facut la Bengesti, etc…..?
    Rusine Diaconescule! Nu te mai baza pe nasu Focsanu si nici pe cumnatul lui Daniel Bivolaru, pentru ca te vor inhata altii mai mari!

  2. VOICA ar trebui sa/ti vezi de problemele tale, tocmai tu scri de legalitate , sau asta e un cuvant care iti da fiori si de aia reactionezi asa , stai calm ca slabesti

  3. O armata de juristi din prefectura care nu fac nimic condusa de acest mare jurist Diaconescu,nu verifica legalitatea actelor,nu se deplaseaza la primari pentru a verifica aplicarea legilor fondului funciar; Gorjul find ultimul judet din tara.Pentru ce trebuie acest serviciu platit bine din banul public pentru arhivare?

  4. Prefectul ar fi de buna credinta, dar cu cine? Asculta de marele ,,specialist,, Liviu Diaconescu, care sta in pozitia ? ( semnul inrebarii) in fata sefilor! O sa vada si acest prefect, cum se va purta Liviu si cu el , cand nu va mai fi in functie! Sa-i intrebe pe celalti prefecti si subprefecti , ce omenos a fost cu ei cand n-au mai fost in functie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here