Prefectul Rujan nu vrea la primărie: „Nu mă interesează să candidez”

1451

Prefectul de Gorj susține că nu este interesat de o candidatură la alegerile locale din vară. Cristinel Rujan respinge ideea intrării în cursa electorală pentru Primăria Târgu-Jiu. „Nu mă interesează nicio candidatură, nu am de gând să părăsesc categoria înalților funcționari publici”, a declarat, joi, prefectul Cristinel Rujan.

Surse politice, citate de presa locală, susțin că prefectul Rujan a fost inclus în sondajul PSD pentru desemnarea candidatului la Primăria Municipiului Târgu-Jiu.
Ion Cristinel Rujan le-a declarat, joi, jurnaliștilor că nu vrea să intre în politică și nu vizează nicio candidatură la alegerile din vară. Prefectul de Gorj preferă să rămână înalt funcționar public.
„Nu știu despre ce sondaj este vorba, nu știu nimic. Nu mă interesează nicio candidatură, la nicio poziție care implică un proces electoral pentru nicio funcție. Eu sunt înalt funcționar public, sunt prefect al județului Gorj și voi exercita această funcție în continuare. Nu am de gând să părăsesc categoria înalților funcționari publici”, a mai declarat Cristinel Rujan.

„O intoxicare”
Cât despre vehicularea numelui său în sondajul PSD, prefectul Rujan crede că ar putea fi vorba de o „diversiune” politică. „Eu când am aflat din media, am crezut și, nu sunt convins că nu este așa, că este o diversiune sau o intoxicare, pentru a avea un efect benefic unuia sau altuia. Repet, nu știam despre niciun sondaj, nu am fost contactat să îmi dau acordul pentru a fi sondat în niciun sondaj de către niciun partid politic, nu fac politică și nu mă interesează să candidez pentru nicio funcție la nicio unitate administrativ-teritorială”, a mai spus Rujan.
PSD Gorj încă nu a stabilit candidatul pentru Târgu-Jiu. Deputatul Mihai Weber spune că sondajul comandat va fi gata în curând. „Sondajul nu este gata și este vorba de zile. Este un sondaj în care sunt incluse mai multe persoane, iar despre un nume sau altul vom discuta la momentul potrivit, când vom avea acele măsurători”, a declarat Mihai Weber, la Radio Infinit.
Întrebat dacă prefectul Rujan a fost inclus în acest sondaj, Weber a răspuns: „Sunt multe persoane, nu îmi aduc aminte dacă și persoana respectivă este inclusă”.
Cristinel Rujan a fost numit prefect de Gorj la sfârșitul lunii august 2019. Potrivit Codului Administrativ, acesta va putea rămâne în funcție până la vară. PMP revendică postul de prefect.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here