Prefectul Paraschivu inventariază pagubele produse de inundaţii

285

Conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj a participat, marţi dimineaţă, la o videoconferinţă organizată de premierul Dacian Cioloş în care şeful Guvernului a cerut o analiză a situaţiei din fiecare judeţ afectat de inundaţiile devastatoare din ultima perioadă.

Primul ministru a anunţat că ia în calcul inclusiv un ajutor din partea Guvernului pentru localităţile care au fost serios afectate de fenomenele meteorologice periculoase, precum furtuni, inundaţii şi viituri. Astfel de fenomene s-au produs în ultima perioadă şi în mai multe zone ale judeţului Gorj, iar localităţile afectate ar putea primi sprijin financiar guvernamental.
“Ni s-a solicitat informarea cu pagubele produse de inundaţii şi viituri. În radiograma care a ajuns la noi după videoconferinţă, ni s-a transmis că în şedinţa de Guvern din data de 29 iunie se va face o primă evaluare la nivel naţional, astfel că şi noi vom transmite până la termenul limită de 28 iunie această evaluare în ceea ce priveşte situaţia de la nivelul judeţului nostru. Am solicitat deja către primăriile din localităţile unde noi ştim că au fost probleme să facă această inventariere. Aici intră primăriile din raportul întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Este vorba despre administraţiile locale din Roşia de Amaradia, Baia de Fier, Novaci, Hurezani, Bumbeşti-Piţic. În funcţie de pagubele care s-au produs în aceste localităţi, vom vedea dacă se încadrează pentru solicitarea de sprijin financiar guvernamental”, a declarat Corina Belteu, purtător de cuvânt în cadrul Prefecturii Gorj.
La videoconferinţa cu prefecţii organizată de Guvernul României, au participat şi vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, şi şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache. Alături de pagubele din ţară, premierul Dacian Cioloş a cerut prefecţilor şi o prognoză pentru viitorul apropiat: “Am vrut să avem această întâlnire ca să vedem cum stau lucrurile, pentru că fenomenele acestea, intemperiile cu impact major în unele localităţi, deja au loc de câteva săptămâni în diferite serii şi în diferite zone din ţară şi am vrut să facem o analiză a situaţiei în care ne aflăm în momentul de faţă, cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube în urmă cu câteva săptămâni şi să vedem care sunt prognozele pentru perioada imediat următoare. E în primul rând regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa. Ştiu că au fost cazuri izolate şi situaţii particulare, dar, oricum, asta e cel mai regretabil. Sper să fim în măsură să ne organizăm în aşa fel încât şi pe viitor să evităm pe cât posibil astfel de situaţii”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here