Prefectul de Gorj ar putea fi dat de USR

1543

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR s-au pus la masa negocierilor pentru împărțirea funcțiilor de prefect şi subprefect din întreaga țară. Liberalii vor desemna 23 din totalul de 42 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR va avea cinci prefecți. Deputatul Radu Miruță, liderul USR Gorj, crede că organizația pe care o conduce are șanse să desemneze prefectul de Gorj. În orice caz, USR va avea subprefect, iar arhitectul Corneliu Răducan Morega este vehiculat pentru ocuparea unuia dintre posturi.

Conform înțelegerilor din coaliția de guvernământ, PNL ar alege primul judeţul unde va pune prefect, urmat de USR-PLUS. A treia opțiune ar fi iar a liberalilor, iar apoi nominalizarea este făcută de UDMR. Următorul post de prefect merge tot la PNL. Desemnează apoi USR-PLUS și UDMR, iar situația se repetă până când fiecare partid își epuizează opțiunile.
În baza acestui algoritm, liderul USR Gorj, Radu Miruță, spune că partidul său poate da prefectul de Gorj. „Luni va avea loc această tragere. În interiorul USR, lucrurile acestea nu sunt pe afinități sau pe numirea liderilor, ci pur și simplu s-a făcut o ordonare descrescătoare în funcție de numărul de voturi obținute de către județe și atunci când vine rândul USR, județul din capăt are prima opțiune. Noi suntem pe locul 21 sau 22, să vedem dacă bagă în calcul acesta și procentul sau doar numărul de voturi. Dacă se ia doar după numărul de voturi, noi suntem un județ cu populație mică, iar 10% ca număr de voturi în Gorj e diferit de 10% la nivel național”, a explicat Radu Miruță, la Radio Infinit.
În total, USR-PLUS va avea 14 posturi de prefect și 28 de posturi de subprefect. „Eu cred că noi avem șanse să prindem postul de prefect. Ar trebui ca 7-8 județe înainte să fie optate de către PNL. După ce vom vedea dacă postul este de prefect sau de subprefect, vom discuta în interiorul USR. Corneliu Răducan Morega este unul dintre colegii noștri care s-a implicat și se implică în organizație și vom avea o discuție în cadrul conducerii județene, după ce vom consulta și membrii filialelor”, a mai spus Miruță.
Liberalii vor avea 47 de subprefecți, iar UDMR, zece. PNL va mai avea 42 de secretari de stat, în timp ce USR-PLUS = 26, iar UDMR 12 secretari de stat.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. A AJUNS MIRUTA UN MISCHIE AL GORJULUI!
    SA-I FIE RUSINE!
    PE COCHINA NU O MAI TRAGE LA RASPUNDERE PENTRU DETASARILE ILEGALE, PENTRU CA I-A PUS DIRECTORII PE CARE EL I-A DORIT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here