Prefectul de Gorj, amenințat cu plângerea penală

1333

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că le va face plângeri penale prefecților și premierului Florin Cîțu pentru că nu ar fi alocat bani de investiții pentru administrațiile locale conduse de lideri PSD.
Ciolacu a dat exemplul unor județe precum Botoșani, Gorj, Olt, Vâlcea, Tulcea sau Vaslui, despre care a spus că „nu au primit nici un ban”, numind „măgărie” practica guvernului.
Liderul PSD susține că alocarea respectivă are „caracter infracțional” atât timp cât administrațiile locale din 20 de județe controlate de social-democrați nu au primit niciun ban sau sume insuficiente pentru nevoile de finanțare a proiectelor de investiții aflate în derulare.
„Cu ce sunt de vină locuitorii de la Botoșani, de la Vaslui, de la jumătate din țară – Mehedinți, Călărași, Gorj, Tulcea, Olt? Acei oameni nu plătesc taxe, domnule Cîțu? Cum să pedepsiți oameni și administrații locale pentru că nu ați câștigat dumneavoastră acolo alegerile? Cine și-a permis până la dumneavoastră, domnule Cîțu, o astfel de abordare?”, a spus Marcel Ciolacu.
În replică, șeful PNL, Ludovic Orban, a spus că PSD ar trebui să nu discute despre acest subiect. „PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta pentru că PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor și a discriminat cetățenii românii, împărțindu-i în două categorii: de cetățeni români din localitățile cu primari PSD și cetățeni români din localitățile cu primari de alte culori politice. Eu m-aș abține în locul lor la declarații politice pe acest subiect pentru că altfel voi fi nevoit să readuc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL 1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de Rezervă al Guvernului și ponderea alocărilor care au fost predominant către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la consiliile județene care sunt controlate de PSD”, a spus Orban.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here