Prefectul cere prevenţie şi igienizare a drumurilor pentru Paşte

239

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi cu primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate pentru a stabili ultimele detalii privind măsurile necesare asigurării ordinii şi liniştii publice în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor de Paşte. Au fost astfel puse în discuţie atât măsurile care vor fi luate de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, dar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi de către instituţiile deconcentrate care efectuează controale în unităţile de alimentaţie publică.

Toate instituţiile au prezentat planul de acţiuni ce vor fi întreprinse în judeţ pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor în perioada sărbătorilor de Paşte. Astfel, va fi verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare din toate târgurile de animale, dar şi în cele patru puncte de sacrificare a mieilor din judeţ, se va verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale şi se vor lua măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.
Prefectul a solicitat conducerilor instituţiilor deconcentrate să se axeze în special pe acţiuni de prevenţie, iar acolo unde nu se respectă prevederile legale să se dispună măsuri in consecinţă. De asemenea, s-a solicitat reprezentanţilor secţiei Drumurilor Naţionale Gorj să efectueze lucrări de igienizare a drumurilor şi să înlocuiască indicatoarele degradate sau să monteze semne noi în special în apropierea mănăstirilor, deoarece se aşteaptă un număr mare de turişti.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here