Prefectul Andrei, trecut pe ,,lista neagră” a lui Boc

280

pagina 4Videoconferinţa de duminică, cu premierul Emil Boc, nu s-a bucurat de prezenţa tuturor prefecţilor din ţară, şi asta deoarece o parte dintre înalt funcţionarii publici din judeţe erau în concediu de odihnă. Liviu Andrei a fost unul dintre prefecţii care a absentat de la această şedinţă, numele lui fiind trecut pe o listă, la cerea lui Emil Boc.

Tuturor reprezentanţilor prefecturilor din ţară li s-a cerut duminică să specifice, înaintea videoconferinţei convocate de primul-ministrul Emil Boc, dacă vreun prefect sau subprefect nu a putut participa la reuniune pentru că se afla în concediu de odihnă. Boc a solicitat, de asemenea, ca cei absenţi, din acest motiv, să fie notaţi pe o listă. Cei care s-au ocupat de întocmirea listei au fost de altfel membrii din cadrul personalului tehnic de la Guvern care au verificat, de altfel, duminică şi prezenţa la videoconferinţa cu prefecţii, organizată la Palatul Victoria. Aceştia au solicitat, în mod special, celor convocaţi să menţioneze dacă vreunul din şefii prefecturii se află în concediu de odihnă. Verificarea prezenţei la videconferinţă s-a efectuat, ca de obicei în astfel de cazuri, în ordine alfabetică. De regulă prefecturile au răspuns prezent dar prefecţii nu.

Liviu Andrei, la mare

În afara prefectului judeţului Constanţa a cărei absenţă s-a constatat prima, au mai lipsit de la videoconferinţă, pentru că erau în concediu de odihnă, prefecţii din Gorj şi Vrancea şi subprefecţii din judeţele Maramureş, Mureş şi Prahova. Prefectul de Gorj, Liviu Andrei a plecat la mare cu familia după cum singur a făcut public prin intermediul mass-media.

Miniştrii, absenţi motivat

La videoconferinţă nu a fost prezent niciun ministru şi, chestionat pe această temă de jurnalişti, premierul a motivat absenţa miniştrilor spunând că a convocat numai secretarii de stat pentru această reuniune.

Premierul Emil Boc a convocat duminică o videoconferinţă cu prefecţii pe tema pagubelor inundaţiilor, restructurării aparatului bugetar şi fondurilor europene.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here