Prefectul Andrei, la judecată cu Consiliul Local Turburea

137

Liviu andreiPrefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a percutat favorabil la doleanţa transmisă în scris de primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, împotriva consilierilor din localitate. Înaltul funcţionar public a dat astfel în judecată Consiliul Local Turburea, pentru anularea unui act emis de autorităţile publice locale.

Primul termen în proces va avea loc pe data de 16 martie. Între timp însă edilul local Bârcă a anunţat, în mod surprinzător, că intenţionează să renunţe la acţiunea în instanţă îndreptată împotriva consilierilor locali. Motivul real o să îl vedeţi mai jos..

Bârcă se cam joacă cu consilierii locali dar şi cu prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei. Asta deoarece după ce s-a prezentat, la finalul anului trecut, la uşa prefectului cu căciula în mână, plângându-se în legătură cu “ilegalităţile” care i le fac consilierii din localitate, acum Bârcă a revenit la sentimente mai bune. Să nu uităm însă că, între timp, Andrei a luat legătura cu juriştii săi şi au făcut o acţiune în instanţă împotriva Consiliului Local Turburea, solicitând Tribunalului Gorj anularea Hotărârii de Consiliu Local din data de 7.12.2011, privind înfiinţarea unei comisii speciale de analiză şi verificare. Andrei susţine că scan0046această comisie, căreia i s-au stabilit şi membrii din rândul consilierilor locali, nu ar îndeplini condiţiile de scan0048formă impuse de legea actelor administrative. Adică, proiectul de hotărâre nu scan0049ar fi fost însoţit de un raport al compartimentului de resort din cadrul aparatului administrativ al primarului şi de raportul comisiei de specialitate a consiliului, fiind ilegal introdus pe ordinea de zi. Documentul, mai completează Andrei, nu ar fi fost semnat nici de preşedintele de şedinţă, nici de 3-5 consilieri, cum cere legea.

Instanţa, bugetul sau prefectu’

După tot acest efort, Bârcă anunţă senin că intenţionează să renunţe la demersul în instanţă, deşi acesta nici nu îl are parte pe primarul localităţii, pe motiv că nu e bine să se certe cu consilierii. De fapt, Bârcă, cam este, la momentul acesta la mâna consilierilor care refuză sistematic să îi aprobe execuţia bugetară pe anul în curs. Consilierii susţin că Bârcă nu vrea să şi motiveze cheltuirea banilor publici. De fapt şi comisia pe care acum prefectul o contestă în instanţă a fost realizată tot pentru acelaşi scop, adică verificare felului cum s-au cheltuit banii publici de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală Turburea. Consilierii, chiar şi cu proces, nu renunţă la ideea de a nu vota execuţia bugetară, până nu se aduc actele dorite. O viitoare şedinţă de CL la Turburea va avea loc curând.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here