Prefectul Andrei alege între soft şi „căciulă”

381

liviu-andreiSoftul Tribunalului Gorj de tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare naşte numeroase discuţii şi suspiciuni. După ce şeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, a anunţat săptămâna trecută că are 

semne de întrebare în legătură cu acest soft şi prefectul Liviu Andrei a anunţat ieri că informaticienii Prefecturii nu sunt convinşi de veridicitatea tragerii la sorţi prin calculator. Doar pesediştii vor, deocamdată, ca tragerea la sorţi să fie pe calculator.

Iniţiată anul trecut când la cârma Prefecturii Gorj era Victor Banţa, procedura de tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, folosită doar în judeţul Gorj nu este pe placul politicienilor gorjeni. Democrat-liberalii sunt cei mai vehemenţi în legătură cu utilizarea softului pe care îl văd comandat. Social-democraţii ţin însă cu dinţii de acest soft care pune însă destule semne de întrebare având la bază un program care funcţionează după nişte comenzi realizate de un informatician. Prefectul Liviu Andrei a declarat că va sta de vorbă, în legătură cu acest aspect cu preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu. „Cred că am dreptul, în calitatea pe care o am să suspicionez şi eu în cazuri de genul acesta. Nu înţeleg de ce să fim noi mai <<catolici decât Papa>> şi să folosim, singurii din ţara asta românească, acest soft, adică să tragem computerizat preşedinţii şi vicepreşedinţii. Ca atare am o discuţie astăzi după-amiază cu preşedintele Tribunalului Gorj, care are misiunea de a hotărî, îi voi prezenta soluţiile, vin şi specialiştii, vor verifica încă o dată softul şi vom lua o măsură. Nu văd care este problema. De ce sunt nebuniţi unii politicieni în legătură cu acest soft. Noi vom face conform legii şi asigur că va fi transparent. Nu se vor face nici un fel de aplecări către nicio formaţiune politică. Vom fi, pentru toţi, şi mamă şi tată”, a declarat prefectul Liviu Andrei.
Soft comandat?!
Prefectul crede că softul poate fi comandat, lucru confirmat şi de unii informaticieni. „Eu ştiu că un soft poate fi comandat. Şi în condiţiile în care este comandat poate să aleagă de acolo din lista aia ce vrea iar eu nu pot să controlez calculatorul. Dacă el este comandat pe o anumită variantă este comandat şi nu pot să îl schimb. Ca atare, sunt suspicios în calitatea pe care o am şi nu vreau să fie discuţii după aia. Cred că cea mai bună variantă va fi tragerea manuală şi vom face aşa şi dacă preşedintele Tribunalului, Encescu va accepta varianta respectivă. Dacă dumnealui va merge pe varianta computerizată atunci trebuie să ne supunem pentru că dânsul ia hotărârea finală. Vom vedea..”, a menţionat Andrei.
Tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor la secţiile de votare va avea loc în această dimineaţă. Deocamdată nu se ştie dacă se va apela la tragerea manuală ori la cea computerizată. Pentru a participa la alegeri la Prefectura Gorj s-au înscris peste 2000 de gorjeni cu studii superioare şi medii.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here