Prefectul a luat la control DGFP Gorj şi Garda Financiară

143

La solicitarea Prefectului judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, au avut loc acum câteva zile două şedinţe de lucru. Una la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi cea de-a doua la sediul Secţiei judeţene a Gărzii Financiare Gorj.

Prefectul de Gorj se preocupă de tot ceea ce înseamnă bunul mers al instituţiilor deconcentrate, tocmai din acest motiv acesta s-a deplasat personal la sediile acestora pentru a fi ţinut la curent cu strategiile şi schimbările care au loc la nivelul lor. Primele deconcentrate vizitate au fost astfel DGFP Gorj şi Garda Financiară.
În cadrul întâlnirii de la sediul DGFP Gorj, au fost prezentate politicile şi strategiile guvernamentale în domeniile: Strategia de Administrare Fiscală 2012-2016; Strategia fiscal-bugetară (revizuite);Strategia Naţională Anticorupţie – pentru atingerea obiectivului strategic „Combaterea Corupţiei”. De asemenea au fost prezentate principiile care trebuie să ghideze activitatea întregului personal al DGFP Gorj, respectiv tratamentul unitar al contribuabililor, transparenţa şi respectul faţă de contribuabili; axele prioritare ale politicii de administrare fiscală – combaterea evaziunii fiscale, creşterea eficienţei şi dinamicii colectării, încurajarea conformării voluntare, obiectivele strategice şi operaţionale ale politicii de administrare fiscală, punându-se accentul pe modernizarea şi simplificarea procedurilor fiscale, îmbunătăţirea asistenţei furnizate contribuabililor. S-a solicitat DGFP Gorj de către prefect să ia toate măsurile pentru ca această entitate publică să aducă un aport semnificativ la atingerea angajamentelor convenite cu organismele financiare internaţionale şi Comisia Europeană.

Gardiştii, puşi la punct
Şedinţa de lucru de la sediul Secţiei judeţene a Gărzii Fianciare a avut ca obiective îmbunătăţirea activităţii de control operativ, pentru atingerea obiectivului general de prevenire şi depistare a faptelor de evaziune şi fraudă fiscală. De asemenea, îmbunătăţirea procesului de comunicare internă şi comunicare externă, cu Instituţia Prefectului, cu celelalte instituţii publice deconcentrate din judeţ şi cu autorităţile administraţiei publice locale. Un alt obiectiv a fost acela de îmbunătăţirea activităţii structurii teritoriale printr-o mai bună planificare strategică şi operaţională a activităţilor.
Cu puţin timp înainte, prefectul a criticat conducerea instituţiei pentru că nu au prezentat la timp un raport cerut de către acesta în care solicita cuantumul amenzilor date pe anul trecut în funcţie de agenţii economici pe care i-au verificat.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here