Prefect sau director coordonator la Garda Financiară?! – Pedelistul Ninu, promovat de partid pe o nouă funcţie

210

deschidereFlorin Ninu, în prezent consilier superior al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, va fi promovat, în perioada imediat următoare într-o nouă funcţie de conducere. Fostul director adjunct al Gărzi Financiare Gorj ar putea astfel deveni, susţin surse din cadrul PD-L Gorj, fie noul director coordonator al acestei instituţii de control, ca urmare a detronării actualului ocupant al acestei funcţii, Traian Iana, fie chiar prefect de Gorj.

Ninu susţine că ar prefera prima variantă, confirmând că se va prezenta la viitorul concurs pentru revenirea la Garda Financiară Gorj. Ninu susţine că ar putea astfel candida pentru funcţia de director coordonator al acestei instituţii.

Pedelistul Florin Ninu a fost promovat, anul trecut, de către PD-L Gorj, pe funcţia de director coordonator adjunct al Gărzi Financiare Gorj. Acesta, deşi a fost cadru didactic, a condus anterior SAPARD Gorj, iar de aici a fost promovat la Garda Financiară. În luna mai a acestui an Ninu a fost detronat din funcţie, în acelaşi moment în care pedelistul Ion Cupă era înlocuit şi el şi trimis înapoi la Direcţia Finanţelor Publice Mehedinţi, asta prin ordin al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Ninu nu rămâne însă prea mult timp fără serviciu. Deşi în locul său la Garda Financiară este pus Ion Pupăzan, fostul director coordonator al Gărzii Financiare Gorj, iar pe prima funcţie revine Traian Iana, Ninu părăseşte instituţia şi este angajat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, pe o funcţie de consilier superior.

În decembrie vroia cadou funcţia de prefect

Până să ajungă însă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, Florin Ninu, susţin surse din PD-L Gorj, i-a cerut protectorului său, Ionel Manţog, să îi ofere funcţia de prefect al judeţului Gorj. Cererea lui Ninu a fost refuzată, dar se vehiculează că a fost luată acum, din nou în calcul, pentru atât de vehiculata schimbare a prefectului Liviu Andrei. Ninu susţine în schimb că nu a avut niciodată o astfel de discuţie, la partid, privind promovarea sa pentru postul de prefect şi menţionează că nici acum, în acest context, privind zvonurile legate de schimbarea lui Liviu Andrei, nu doreşte postul colegului său de la Prefectura Gorj. ,,Nu am avut niciodată o discuţie în acest sens privind numirea mea pe postul de prefect al judeţului. Nici nu îmi doresc acest post”, a declarat Ninu.

Vrea postul lui Iana

Ninu susţine, în schimb că vrea într-adevăr să se reîntoarcă la Garda Financiară Gorj, fie pe postul său deţinut anterior, adică de director coordonator adjunct, fie chiar pe cel de director ,,general”. ,,Când se vor scoate posturile la concurs, da, voi participa. Voi candida, probabil, pentru funcţia de director adjunct sau pentru cea de director al Gărzi Financiare Gorj. Voi vedea atunci”, a menţionat Ninu. Dacă Ninu, promovat de partid, va lua această funcţie, Traian Iana ar putea reveni, în ciuda experienţei sale, la fosta funcţie de comisar în cadrul Gărzi Financiare Gorj. De altfel, Iana a oxcilat destul de mult în momentul în care a primit ordinul de numire în funcţie, fiind hotărât chiar să nu accepte conducerea Gărzii Financiare Gorj. Iana ştia că nu beneficia de un sprijin politic adecvat pentru această funcţie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here