Predare de ștafetă umbrită de pandemie, După o carieră memorabilă, cunoscutul ginecolog Dumitru Pătrășcoiu s-a retras discret la pensie

7787

Peste 30 de ani s-a aflat în fruntea Secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și aproape tot atâția ani a coordonat activitatea de obstetrică-ginecologie din județul Gorj. În plină pandemie, ajuns la venerabila vârstă de 70 de ani, dr. Dumitru Pătrășcoiu s-a retras din activitate. Pensionarea celebrului ginecolog s-a făcut în liniște, dar succesorul său la șefia secției, precum și colectivul care i-a fost alături, consideră că această trecere de la activitate la pensie nu trebuie să fie umbrită de contextul pandemic în care ne aflăm.

De-a lungul anilor, despre dr. Dumitru Pătrășcoiu s-au spus multe, cariera sa întinzându-se pe câteva decenii, dintre care trei l-au găsit în fruntea Secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. A fost medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu din noiembrie 1977 până la sfârșitul lunii aprilie 2020, când a ieșit la pensie la limita de vârstă 70 de ani, fiind doctor în medicină. A fost medic șef de secție în perioada 07.12.1988 – 01.01.2019.
Dr. Dumitru Pătrășcoiu a fost șeful secției Obstetrică-Ginecologie mai bine de 30 de ani și a coordonat activitatea de obstetrică-ginecologie din județul Gorj aproximativ tot același timp, ceea ce nu este deloc ușor, având în vedere specificul acestei specialități, în special urgențele obstetricale. Au fost ani grei, dar și presărați cu multe satisfacții profesionale, dr. Pătrășcoiu salvând sute de vieți și participând activ la mii de nașteri, fie ele naturale sau operații de cezariană. În tot acest timp, dr. Pătrășcoiu și-a pus amprenta nu doar asupra pacientelor, ci și asupra echipei sale de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Succesorul medicului Pătrășcoiu la șefia Secției Obstetrică-Ginecologie, dr. Adrian Tetileanu, ,,copilul său de suflet”, susține că a avut multe de învățat de la maestrul lui, care a reușit să îl impresioneze din prima clipă: ,,M-a influențat pozitiv de la prima strângere de mână, când l-am cunoscut, eu fiind rezident an terminal. Doctorul Pătrășcoiu era un medic care emana siguranță în tot ceea ce efectua. Privind în urmă peste ani, mă consider norocos că am ajuns într-un colectiv cu medici cu multă experiență, conduși magistral ca echipă de către dr. Pătrășcoiu Dumitru. Am învățat enorm de la dânsul. Printre lucrurile pe care pot spune că le-am învățat de la dumnealui și cu care mă mândresc este ,,chirurgia pe cale vaginală”, unde domnul doctor Pătrășcoiu este un adevărat maestru. Angajamentul, curajul, generozitatea și grija plină de pasiune pentru paciente au mers dincolo de datorie. Eu îi urez, la pensie, să fie sănătos și, din adâncul inimii mele: mulțumesc! La mulți ani de Sf. Dumitru!”
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here