Predare de ștafetă la Liga Culturală “Fiii Gorjului”! – Inginerul Sabin Stamatescu, ales președinte

889

Reporter: Domnule Sabin Stamatescu, vă rugăm să ne spuneți câteva cuvinte despre această importantă zi a Ligii ”Fiii Gorjului”.
Sabin Stamatescu: Azi (n.r. – 31 martie 2018) a fost un eveniment deosebit în viața ”Fiilor Gorjului”, Adunarea Generală, unde am avut o predare de ștafetă.
Rep.: Sunteți noul președinte al Ligii…
S.S.: Da! Am fost ales președinte al Ligii ”Fiii Gorjului”, o funcție care mă onorează, dar, totodată, mă și implică să realizăm acțiuni deosebite pentru gorjenii din afara granițelor Gorjului și, de ce nu, din afara țării.
Rep.: Ce însemnătate are pentru dumneavoastră Liga Culturală ”Fii Gorjului”?
S.S: Este manifestarea sufletului și de multe ori a chemării de locurile natale. Despre Liga ”Fiii Gorjului” putem spune multe… În primul rând, avem un sediu dotat la nivel înalt pentru activitățile desfășurate la ligă, avem un site oficial ”FiiiGorjului.Ro”, de asemenea, avem o revistă-”Revista Culturală Fiii Gorjului”, legată de acest site în care se popularizează și realizările deosebite ale ligii, dar și ale gorjenilor. Avem și un alt site care se numește Radio Fiii Gorjului și un site dedicat realizărilor marii noastre artiste Emilia Bubulac.
Rep.: Spuneți-ne ceva despre activitatea Ligii Culturale actuală și viitoare.
S.S.: În legatură cu activitatea Ligii Culturale ”Fiii Gorjului”, credem că va avea o amploare și mai mare, având în vedere colaborarea strânsă cu Consiliul Județean Gorj, cu domnul președinte Cosmin Popescu și, de asemenea, cu Departamentul Cultural de acolo, discutând ca pe viitor să fie o colaborare între acțiunile Consiliului Județean și actiunile desfășurate de Liga Culturala ”Fiii Gorjului” din București.
Rep.: Despre adunarea generală, câteva cuvinte?
S.S.: Astăzi am avut o surpriză foarte plăcută, au participat la Adunarea Generală foarte mulți membrii, oameni importanți din București și, bineînțeles, din țară, care și-au exprimat punctul de vedere în legătură cu dezvoltarea acțiunilor noastre pe linie culturală, științifică, pe linie sportivă, economică în care noi încercăm să acoperim un ”diapazon” cât mai larg.
Rep.: Ne-ați relatat despre site-urile oficiale, despre digitalizare.
S.S.: S-a vorbit și s-a propus și aprobat ”conceptul de digitalizare” astfel încât legătura cu ”Fiii Gorjului” de pretutindeni să fie ținută prin intermediul site-ului, prin intermediul mijloacelor de comunicare moderne”.
Rep.: Despre noul Consiliu Director?
S.S.: În Adunarea Generală s-a propus și votat un Consiliu Director format, legal, din nouă persoane, după cum urmează:-Președinte-ing. Stamatescu Sabin, Secretar-ec.Chira Iulia, Vicepreședinte- prof.univ.Cochina Ion, Vicepreședinte- Filipoiu Ion (Scriitor), Membri: Ceaușu Emanoil (Profesor Univ. Dr.), Udriște Gheorghe (Deputat), Dumitrascu Alexandru (Conferențiar Univ.), Gridan Maria (Profesor), Gilea Gorjanu Gabriel (Inginer / Artist).
Rep.: Ce intenționați, domnule președinte, și ce acțiuni veți avea în cooptarea tinerilor la Liga Culturală?
S.S.: Este o problemă stringentă și a fost discutată și la adunarea generală. Avem pe ordinea de zi ca în acest an Departamenul Tineret să-și mărească membrii Fiii Gorjului cu cel puțin 50-100 tineri din toate domeniile, artă, cultură, folclor și nu numai.
Rep.: Despre toate acțiunile frumoase sub egida ligii care vor avea loc în acest an, ce ne puteți spune?
S.S.: Vom avea o serie de manifestari culturale, artistice, dar și sportive pe toată perioada anului, suntem coorganizatori, alături de Consiliul Județean Gorj la foarte multe acțiuni culturale, festivaluri.. În principal, am putea aminti întâlnirea de la Gorj, la începutul lunii iunie, în care sărbătorim Revoluția lui Tudor Vladimirescu. Nu există an în care să nu mergem pe Câmpia Soarelui la Padeș. Acolo se vor ține concerte artistice, se vor depune coroane de flori. Nu putem omite întâlnirea anuală de la București din luna septembrie la care vom organiza lansări de carte și CD-uri ale interpreților gorjeni, dar și un frumos program artistic susținut de artiști de vază ai Gorjului.
Rep.: Pentru că tocmai s-au încheiat sărbătorile de Paște, ce le urați gorjenilor, fiilor Gorjului de pretutindeni?
S.S.: Pentru Fiii Gorjului, membrii asociați și membrii simpatizanți, pentru gorjenii de pretutindeni, președintele Ligii Culturale ”Fiii Gorjului”, Sabin Stamatescu, vă ureză Hristos a înviat, vă urăm sănătate și să ne întâlnim cu bine în toate acțiunile frumoase pe care le facem.
Rep.: Vă mulțumim pentru interviul acordat, domnule președinte Stamatescu, vă felicităm și vă dorim cât mai multe realizări, alături de Fiii Gorjului și de Liga Culturală.
S.S.: Și noi vă mulțumim.
A consemnat Ion Loryan Diaconu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here