Prea puţin fotbal pentru a deranja campioana. Craiova, învinsă clar de CFR

676

Pretenţiile de titlu ale oltenilor nu sunt justificate, nici în acest an, de jocul favoriţilor. Universitatea Craiova a pierdut, fără drept de apel, meciul disputat în Gruia. Campioana CFR Cluj s-a impus în derbiul rundei după golurile marcate de Lacina Traore (`70) și Bilel Omrani (`78). Deşi au început meciul mai bine, ,,juveţii” s-au stins treptat, iar ardelenii au preluat controlul partidei spre finalul primei reprize. Victor Piţurcă a făcut din nou experimente în formula de start, Măţel fiind folosit mijlocaş central, iar Zakaric, titularizat în premieră. Primul gol al gazdelor a venit după o nouă eroare a lui Acka, ivorianul greşind o pasă simplă în propria jumătate, care a dus la reuşita lui Traore. Replica craiovenilor a fost inexistentă şi după reuşita vârfului de culoare, iar înlocuitorul său, Omrani, a majorat diferenţa după o lovitură liberă. După joc, antrenorul Victor Piţurcă a evidenţiat tocmai erorile echipei sale, fără să ia în calcul prea mult construcţia greoaie sau lipsa de eficacitate atacanţilor. ,,Dacă faci cadouri CFR-ului, sigur că te execută. Atâta timp cât noi nu înscriem nu prea avem pretenții să câștigăm puncte. Mesajul transmis de mine la pauză cred că s-a înțeles, dar nu s-a întâmplat ce doream în teren. Deci practica ne omoară. Meciul se îndrepta spre un 0-0 fără probleme, dar când ai mingea în posesie și greșești o minge ușoară… Primul gol încasat a fost luat foarte ușor, la al doilea a fost neatenție“, a precizat antrenorul din Bănie.Fostul selecţioner nu a vrut să pună înfrângerea pe seama absenţelor importante de la Craiova şi a declarat că lupta la titlu nu este pierdută.,,Chiar dacă ne-au lipsit cei mai buni doi jucători, Bancu și Koljic, nu putem să dăm vina pe acest lucru. Toată echipa este valoroasă și trebuie să se descurce. Am demonstrat asta și în prima repriză, când am controlat în mare parte jocul. Ce am constatat este că în repriza a doua a fost că jucătorii de la CFR și-au dorit mai mult ca noi victoria și asta și-a pus amprenta asupra rezultatului. Nu înseamnă nimic să fii acum pe locul I, ci la sfârșitul campionatului. Obiectivul nostru este să accedem în play-off cu un număr de puncte cât mai mare și apoi vom vedea. Pentru titlu am venit la Craiova, iar acum, dacă am luat bătaie aici, nu înseamnă că am renunțat“, a afirmat Pițurcă. Din păcate, doljenii nu au putut să-i dedice un eventual succes marelui Ilie Balaci, care s-a stins acum un an. ,,O înfrângere dureroasă. Am făcut o primă repriză bună, dar am căzut mental și nu am știut ce să facem. Trebuia să câștigăm astăzi (n.r. sâmbătă) pentru domnul Ilie Balaci. L-am cunoscut și știu ce fotbalist mare a fost. Nu este nicio presiune, noi jucăm mereu să câștigăm”, a spus Andrei Ivan la finalul partidei.
CFR CLUJ – U CRAIOVA 2-0 (0-0)
CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu (`27, Păun), Culio, Hoban – Costache, Traore (`72, Omrani), Pereira (`83, Djokovic). Antrenor: Dan Petrescu.
U CRAIOVA: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălaşa (`65, Kelic), Vătăjelu -Măţel, Cosic, Cicâldău – Zakaric (`80, Bărbuț), Ivan, Mihăilă (`55, Fortes). Antrenor: Victor Pițurcă.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here