Prea mici pentru podium

243

Știința Municipal Bacău a spulberat visul Energiei de a încheia pe podium acest sezon în două jocuri pe care le-a avut la discreție. După ce a câștigat clar la Târgu Jiu, echipa din Bacău a demolat Energia și pe teren propriu, scor 36-25 (20-11).

Măruntele șanse pe care cei de la Energia credeau că le mai au de a trece măcar la meciul trei al seriei cu Știința Bacău au fost risipite rapid de gazde, din minutul 20, când tabela arăta încă doar un avantaj de patru goluri pentru băcăuani, scorul a luat proporții permanent.
Tehnicianul Energiei, Liviu Andrieș, a recunoscut superioritatea echipei băcăuane, căreia îi urează succes în bătăliile pe care le va duce în turneul pentru locurile 1-3: „Trebuie să felicităm echipa gazdă pentru calificarea în Final 3-ul handbalului românesc, merită din plin, fiind o echipă care de trei ani de zile emite pretenții pe merit și pe bună dreptate pentru a se bate la titlu. Cred că în aceste două jocuri cu noi și-au demonstrat valoarea și le urez succes pentru ceea ce va urma”.
În ceea ce privește Energia, echipa gorjeană se pregătește acum pentru singurul obiectiv care i-a mai rămas, locul 4, performanță care ar duce-o în cupele europene.
În acest turneu, Energia va întâlni învinsele din celelalte două serii de meciuri din primul tur al play-off-ului, Dinamo – Potaissa și HCM Constanța – HC Odorhei.
Dinamo conduce cu 1-0 în disputa cu Potaissa după un prim meci disputat la București, în vreme ce primul meci dintre HCM Constanța și HC Odorhei se dispută pe 29 aprilie.

Știința Municipal Bacău – Energia Pandurii Târgu Jiu 36-25 (20-11)
Sala Sporturilor, Bacău
Știința: Tamaș (12 intervenții), Grigoraș (3) – Rotaru (6), Johannson (5), M. Bujor (5), Bondar (5), Rusia (4), Da Silva (4), Vartic (3), Ghiță (2), Fenici (1), G. Bujor (1), Iancu, Celestin, Tărîță, Păunică. Antrenor: Eliodor Voica.
Energia: Șelaru (10 intervenții), Antonaru (1) – Apolzan (6), Mledenciu (5), Acatrinei (4), Asoltanei (4), Giotoiu (3), Dragnea (2), Păiuș (1), Enache, Ilieș, Roman, Mazilu, V. Popescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
Arbitri: Octavian Fânață și Ștefan Hendrea.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here