Prajitura Snickers

730

Ingrediente
• Blat:
• 7 albuşuri
• 7 linguri de zahăr
• 200 g nucă măcinată
• 4 linguri faină
• 1 linguriţă praf de copt
• Glazura alba:
• 200 g ciocolată albă
• 2 linguri de ulei
• Glazura neagra:
• 200 g ciocolată neagră
• 2 linguri de ulei
• Crema:
• 12 linguri de zahăr
• 200 g unt
• 7 gălbenuşuri
• 200 g arahide prăjite nesărate

Preparare
Se mixează albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul, până când iese o spumă tare şi lucioasă. Separat se amestecă făina cu nuca şi praful de copt, după care se încorporează cu grijă în albuşuri. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor.
Ciocolata albă se topeşte pe baie de aburi împreună cu 2 linguri de ulei şi toarnă peste blatul răcit complet, apoi se dă la congelator până se întăreşte.
Pentru cremă se caramelizează 10 linguri de zahăr, peste care se adaugă untul amestecând rapid cu o lingura din lemn. Se lasă să fiarbă la foc mic până când untul este bine amestecat cu caramelul. Gălbenuşurile se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se pun împreună cu arahidele peste crema de caramel. Se lasă să fiarbă până când se îngroaşă un pic, amestecând continuu. Crema se lasă să se răcească iar apoi se întinde peste glazura albă. Prăjitura se dă din nou la rece, după care se toarnă glazura neagră, pregătită la fel ca cea albă. Se lasă la frigider pentru 3-4 ore, apoi se poate servi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here