Prăjitură Diplomat de post

494

Ingrediente blat:
o cană (200 ml) de apă
1/2 cană de ulei
2 căni de făină
1/2 cană de zahăr
6 linguri pline de miere
un pliculeţ de praf de copt
Topping-ul este făcut dintr-un strat gros de frişcă vegetală bătută şi amestecată cu bucăţele de kiwi, ananas şi mandarină.
Glazura: 50 ml apă, 50 ml suc de ananas, un plic de gelatină.

Mod de preparare:
Blatul: se amestecă toate ingredientele până se obţine o compoziţie omogenă şi fluidă. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt aproximativ 30 de minute la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit. Faceţi testul cu scobitoarea să vedeţi când este gata. După ce se răceşte, se scoate hârtia de copt şi blatul se pune înapoi în tavă. În timp ce se coace aluatul, se bate frişca şi la urmă se amestecă uşor cu bucăţelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrişor, se poate îngloba în frişcă zeama de la o jumătate de lămâie.
Crema de frişcă şi fructe se aşează peste blat în strat gros şi se nivelează cu o spatulă sau un cuţit lat.
Glazura se prepară cu apa amestecată cu suc de ananas de la conservă şi gelatina înmuiată în lichidul rece apoi dizolvată la bain-marie, exact după indicaţiile de pe plic. După ce se dizolvă gelatina, se adaugă în ea 2 linguriţe de zahăr, apoi cât încă este lichidă, se acoperă cu glazura toata suprafaţa prăjiturii. Înainte de a se servi, se dă la rece câteva ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here