Prăjitura “Diafană”

2795

Ingrediente pentru aluat
150 gr unt
100 gr zahăr
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr făină
1-2 linguri smântână

diafanaMod de preparare
Se freacă untul, smântâna cu făina, praful de copt, zahărul şi cacao. Se obţine un aluat pe care îl împărţim în două. Se întinde din aluat prima foaie pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema obţinută se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de a doua foaie. Se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Crema de vanilie
6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri făină
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţă vanilie

Toate ingredientele se freacă la rece, împreună, fără unt şi vanilie, apoi se pun pe foc până se îngroaşă. Crema se răceşte la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spumă puţin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.
Poftă bună!

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Vreau sa intreb ceva: mie mi-a iesit aluatul moale si nu am putut sa intind foile. Am mai adaugat faina, a fost mai ok dar a doua foaie a iesit zdrențuroasa. Unde am gresit? Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here