Prăjitură Deşteapta cu ciocolată

610

Ingrediente:
800 ml lapte
10 ouă
200 gr ciocolată amăruie
100 gr unt
200 gr făină
50 gr cacao
150 gr zahăr
esenţă de cafea

Mod de preparare:
Punem untul tăiat cubuleţe şi ciocolata ruptă bucăţi într-un vas pe foc şi amestecăm continuu până obţinem un amestec omogen. Lăsăm deoparte să se răcorească. Mixăm gălbenuşurile cu zahărul până compoziţia devine cremoasă. Adăugăm amestecul de ciocolată şi esenţa de cafea. Adăugăm apoi laptele şi amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina şi cacao şi mixăm. Batem albuşurile spumă şi le adăugăm în compoziţie. Turnăm amestecul obţinut în tava tapetată cu hârtie de copt. Compoziţia este aproape lichidă. Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit vreme de 40 minute la 190 grade. Când este gata dacă apăsăm uşor deasupra vom observa că este încă moale deci o lăsăm să se răcească bine şi abia apoi o tăiem cuburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here