Prăjitură cu nucă

4028

Ingrediente pentru foi:

– 5 albușuri

– 200 g zahăr

– 160 g nucă

– 2 linguri făină

– Un praf de sare

Pentru cremă:

– 5 gălbenușuri

– 150 g zahăr

– 500 ml lapte

– 200 g unt

– 2 linguri făină

– 1 plic zahăr vanilat

– Ciocolată rasă

Mod de preparare

Se amestecă nucile măcinate cu făina. Se bate o spumă tare din albușuri, împreună cu zahărul și sarea. Se amestecă spuma cu făina.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se unge cu ulei, să nu se lipească aluatul de hârtie. Se toarnă aluatul în tavă și se coace la 170 de grade timp de 40 de minute.

Deoarece în aluat nu se pune praf de copt, să se evite deschiderea ușii cuptorului în timpul coacerii, să nu se lase blatul. Se lasă blatul să se răcească în tavă, apoi se taie în 4.

Crema: se toarnă laptele într-un vas, se adaugă gălbenușurile, zahărul, făina, vanilia și se amestecă. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu. Când compoziția devine cremoasă, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se freacă untul până devine spumos, apoi se adăugă lingură cu lingură crema.

Se unge o foaie cu cremă, se pune peste o altă foaie și se continuă așa până  când se termină foile. Pe deasupra se pune cremă. Se presară cu ciocolata rasă și se pune prăjitura la frigider măcar pentru 5 ore înainte să se servească.
Poftă bună!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here